Met deze tips maak je nog mooiere portretfoto's

Redactie digifoto Starter 1988

Vaak hoor je mensen zeggen dat ze nooit mooi op een foto staan, er zijn zelfs mensen te vinden die liefst zo weinig mogelijk foto's van zichzelf hebben. Toch is het in bepaalde situaties echt een noodzaak om een goede foto te hebben. Denk maar aan een foto op je professionele pagina zoals LinkedIn bijvoorbeeld. Zonder een duidelijke en overtuigende portretfoto zal een profiel al te vaak genegeerd worden. Een cv is nog zo'n voorbeeld. Recruiters vormen zich graag een beeld van de kandidaat en dus heb je hier met een goede portretfoto een streepje voor.

Een professionele portretfoto maakt het verschil, je leest hier hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Kies voor een portretfoto met uitstraling

Het is een huizenhoog cliché, maar wel de absolute waarheid dat je maar één kans hebt om een eerste indruk te maken. Een portretfoto die vertrouwen, zelfvertrouwen, benaderbaarheid en professionaliteit uitstraalt, met minder mag je echt niet tevreden zijn. Zeker voor mensen die je niet kennen is de foto als een eerste kennismaking en is het vaak doorslaggevend om wel of niet verder contact met je op te nemen. Het zou jammer zijn om mooie kansen te mislopen om deze reden.

Laat je coachen

Iedereen kent het wel en heeft het ongetwijfeld al meegemaakt. Voor één enkele goede foto zijn talloze pogingen ondernomen die niet het gewenste resultaat gaven. Belangrijk voor een portretfoto is dat die je persoonlijkheid weerspiegelt en dat je een ontspannen indruk maakt. Met een coach aan je zijde lukt dit vast een heel stuk makkelijker. Iemand die je tips geeft naar je kleding toe, die je enkele poses aanleert en die je helpt om met een frisse en ontspannen blik de lens te trotseren. Even wennen aan het idee, maar een coach onder de arm nemen is absoluut een aanrader om van je foto een goede foto te maken.

Werk samen met een professionele fotograaf

Naast een sterke uitstraling en de tips en adviezen van een ervaren coach, is de keuze van fotograaf niet onbelangrijk natuurlijk. Een professionele fotograaf die bovendien ook nog eens gespecialiseerd is in het maken van portretfoto's zal je vast en zeker aangenaam verrassen. Na afloop van de fotoshoot krijg je foto's te zien van jezelf die je niet voor mogelijk achtte. Wie nog niet weet welke fotograaf te kiezen, doet er goed aan even naar de portfolio te vragen. Dit geeft al een beter beeld van wat verwacht mag worden.

De voordelen van een professionele portretfoto

Een goede portretfoto laten maken, is even uit de comfortzone treden voor veel mensen, maar het levert wel tal van mooie voordelen op. Je maakt een sterke indruk, je straalt vertrouwen en professionaliteit uit en je verbetert je geloofwaardigheid en benaderbaarheid. Met zelf gemaakte foto's zal je zelden tot nooit deze resultaten kunnen bereiken en dat is een gemiste kans. Als professional verdien je ook een professionele portretfoto volgens de regels van de kunst.

Of het nu gaat om het uitbreiden van een professioneel netwerk, het zoeken naar een nieuwe baan of het opzetten van een eigen branding, met een goede foto ben je zeker al de goede richting uit.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie