Man ontvangt $ 15.000,- boete nadat drone landt op vliegveld

Redactie 732
Een man uit Californië krijgt een boete van bijna $ 15.000 nadat zijn drone naast de landingsbaan van de belangrijkste luchthaven van Las Vegas terecht kwam. Volgens de man was dit niet zijn bedoeling, maar gelukkig neemt hij wel de verantwoordelijkheid op zich.

 

McCarran International Airport

Reuben Burciaga vloog met zijn drone over de Las Vegas-strip in juni 2018. Hij probeerde het reuzenrad te fotograferen met zijn drone maar kreeg al snel door dat er iets niet klopte. Hij begon met zijn vlucht bij Caesars Palace hotel, maar de GPS-verbinding viel weg waardoor de drone een eigen route ging vliegen. Na een ruime drie kilometer te hebben gevlogen, landde de drone vlak bij de landingsbaan op McCarran International Airport.

Serienummer van de drone

De drone werd gevonden door personeel van de luchthaven die de drone aan de FAA (Federal Aviation Administration) heeft gegeven. De FAA heeft onderzoek gedaan om de eigenaar van de drone te vinden, wat niet zonder moeite ging. Het serienummer op de drone klopte niet, waardoor de FAA niet bij Burciaga terecht kwamen. Uiteindelijk heeft hij zelf netjes aangegeven dat het zijn drone was.

Drone werd met boete teruggegeven 

In april 2019 gaf de FAA de drone terug samen met een boete van $ 14.700,-. Burciaga wachtte bovendien te lang met het betalen van de boete waardoor deze nu is opgelopen tot bijna $ 20.000,-. Burciaga geeft toe dat hij fout zat en neemt volle verantwoordelijkheid voor wat er is gebeurd. Toch is hij het niet eens met de boete die hij heeft ontvangen. Hij vindt dat een boete van duizend tot drieduizend dollar redelijker was geweest.  Het Amerikaanse ministerie van Financiën gaat ervoor zorgen dat hij uiteindelijk toch de volledige boete betaalt. Dit gaan ze doen met al het geld wat Burciaga aan de overheid verschuldigd is, inclusief het geld wat hij terug krijgt van de belasting. 

Wat vind jij? Is de boete terecht of veel te hoog, het was immers een ongeluk?

Lees ook: Geisha-buurt Kyoto heeft fotografieverbod ingesteld

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie