Maak lichtgevende regen met staalwol

Maak lichtgevende regen met staalwol

Redactie digifoto Starter 4836

De afgelopen tijd is het creëren van lichtgevende regen met staalwol steeds populairder geworden. GoPro maakte een handige tutorial van vier minuten, waarin precies wordt uitgelegd hoe je ook een foto kunt maken met lichtgevende regen.

Tutorial

Rob Nelson en Jonas Stenstom van Untamed Science laten in deze video stap voor stap zien hoe je ook zo’n prachtige foto kunt maken met een regen van vuur. Voor het creëren van deze foto’s vroegen ze een model om met een paraplu in de regen te gaan staan. De foto’s worden gemaakt met een lange sluitertijd, waardoor je de prachtige strepen licht goed ziet.

Staalwol fotografie niet zonder risico

Het ziet er spannend en bijzonder uit. Een foto waarbij er een regen van licht in de rondte spat. Maar zo’n foto maken komt niet zonder risico. Deze techniek kan zeer gevaarlijk zijn en lichamelijk letsel en schade veroorzaken, als deze techniek niet op een veilige en gecontroleerde manier wordt gedaan. Zo zijn er een aantal ongevallen gebeurd. Alleen in 2016 is er een schip afgebrand en een gedenkteken van 1920, waarbij het uitvoeren van staalwol fotografie de oorzaak bleek te zijn. Belangrijk is dus dat dit soort fotografie met de juiste voorzorgsmaatregelen wordt beoefend. Zorg voor een veilige omgeving, toestemming van de locatie, voldoende apparatuur en voor veiligheidsmaatregelen.

Lezersfoto’s

In onze Lezersgallery zijn ook al eerder prachtige foto’s met staalwol geüpload. Plaats jij ook jouw foto in onze Lezersgallery?

Maak lichtgevende regen met staalwol

Foto gemaakt door Robert de Veen

Maak lichtgevende regen met staalwol

Foto gemaakt door Sebastiaan Posthuma

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Robert de Veen

Zorg er wel voor dat je voorraad staalwol niet in de buurt van vuur komt. Een klein vonkje wat overspringt zorgt er al voor dat je hele voorraad te vroeg opbrand.