Maak je eigen rig

Maak je eigen rig

Aäron Nasarany 835
Om jouw film of serie foto’s tot een hoger plan te tillen kun je vaak beroep doen op handige hulpmiddelen zoals een ND-filter en natuurlijk het vertrouwde statief. Er bestaan echter ook verschillende soorten statieven met elk hun eigen doel. Bijvoorbeeld een rig. Leer hoe je dit hulpmiddel zelf maakt!

Statieven

Het doel van een statief is natuurlijk stabilisatie. Onscherpe, wazige beelden zijn verleden tijd en met een remote trigger raak je de camera helemaal niet meer aan. Afhankelijk van de situatie kan een statief een perfecte uitkomst bieden. Landschapsfotografen maken er graag gebruik van evenals productfotografen om continu dezelfde positie te hebben ten opzichte van het product. Mocht je met een statief fotograferen, zorg dan wel ervoor dat je de beeldstabilisatie op de lens uitschakelt.

DIY

Afhankelijk van het soort statief kun je prachtige vloeiende beelden maken bij het filmen. De bekende pan en de tilt komen het meest voor. Bij productfotografie en bij foodphotography worden vaak foto’s van bovenaf genomen. Een statief kan natuurlijk uitkomst bieden, maar je kunt er ook een zelf maken. De mannen van The Film Look vertellen je in de video hieronder hoe je dat moet doen.

 

 

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron