Leuke fotochallenges voor wanneer je even geen inspiratie hebt

Bibi Williamson 460
Als fotograaf is het niet gek om soms geen inspiratie meer te hebben. Dat overkomt ons namelijk allemaal wel eens. Soms is het goed om even net iets anders te doen dan dat je gewend bent. Op die manier kun je jezelf weer creatief uitdagen. In dit artikel lees je een paar leuke en gekke foto ideeën die je zou kunnen uitvoeren!

Fruit

Fruit heb je in vele soorten, kleuren en maten. Je zou een tafel vol fruit kunnen fotograferen of focussen op een klein detail. Dit lijkt eenvoudig maar hoe zorg je ervoor dat fruit er interessant uitziet? Denk bijvoorbeeld goed over de lichtopstelling en textuur van het fruit.

Spiegels

Spiegels zijn bijna overal te vinden. Naast je eigen spiegel in de badkamer, zijn er veel spiegels te vinden in bijvoorbeeld winkels of op stations. Zo kun je iets doen met de reflectie of de belichting op een speciale manier laten weerkaatsen. Spiegels zijn ook erg leuk om mee aan de slag te gaan in de nabewerking. Ook dit is een leuke uitdaging, want je kan veel meer met een spiegel dan je denkt kijk maar eens naar deze voorbeelden!

Kijk naar boven

Je hebt natuurlijk veel fotografie mogelijkheden als het gaat om de lucht. Een mooie zonsopkomst of -ondergangfoto is al snel te krijgen. Voor deze uitdaging ga je verder kijken dan alleen de lucht. Misschien zijn er wel prachtige bomen om je heen of zie je in de stad een paar gebouwen die een abstract effect geven. De mogelijkheden zijn eindeloos,

Water

Helaas zijn er geen grote watervallen te vinden in ons land, maar er zijn andere creatieve dingen te doen met water! Zo kun je een object onder de kraan houden en hier hele leuke shots mee maken. Ook kun je opzoek gaan naar bijvoorbeeld een fonteintje of een publieke ruimte waar een waterstraal is. Misschien spelen er kinderen in die jou gelijk al een leuk onderwerp geven om te fotograferen.

Kerstlichtjes

Nu is het natuurlijk nog geen kerst, maar de lichtjes die je normaal gesproken in de boom hangt, zijn ook erg handig in andere omstandigheden. Je kunt bijvoorbeeld portretten maken met kerstverlichting of de lichtjes gebruiken voor een bokeh effect in de voor- of achtergrond. Ook zou je de lichtjes in een vaas kunnen zetten en daar weer leuke foto’s mee maken. Kortom, er zijn weer zoveel creatieve dingen mogelijk!