Let op de zon tijdens landschapsfotografie

Let op de zon tijdens landschapsfotografie

Aäron Nasarany 739
Wist je dat warmte een ongunstig effect kan hebben op onze foto’s? In dit artikel vertellen je hoe.

Als we nu naar buiten kijken, dan verlangen we naar de zon. De stralende zon bezorgt een positieve stemming. Bovendien is fotograferen in zomerse temperaturen niet verkeerd, zolang men maar voldoende drinkt en pauzeert.

Zon als spelbreker

De zon is voor de fotograaf de beste vriend of zelfs de grootste vijand. De zon zorgt voor harde schaduwen op het model en kan zorgen voor dichtgeknepen ogen. Gelukkig is dit makkelijk te verhelpen door in de ochtend te fotograferen en de positie van de zon mee te nemen bij het fotograferen van personen. Het golden- en blue hour ('s ochtends bij zonsopkomst en 's avonds als de zon weer onder gaat) kunnen fantastische momenten voor een landschapsfotograaf zijn.

Fotograferen met tegenlicht is ook een leuke manier om een creatieve twist te geven aan je foto. De warmte is ten eerste goed voor de gezondheid aangezien we natuurlijke vitamine D binnen krijgen en ten tweede is de warmte goed voor onze humeur. Maar, aan elk voordeel hangt ook een nadeel. In de video hieronder vertelt fotograaf Steve Perry hoe warmte een ongunstig effect kan hebben op onze foto’s.

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron