Lensbaby: wat is het en hoe werkt het?

Lensbaby: wat is het en hoe werkt het?

Julian 17606
Met een Lensbaby kun je een extra creatieve dimensie aan je foto's toevoegen door het scherptevlak te verleggen. Maar hoe werkt het precies en wat levert het op? We laten je een aantal voorbeelden zien en een filmpje waarin uitvinder Craig Strong precies uitlegt hoe het werkt.

In digifoto starter 3.2012 (verschijnt begin september in de kiosk) lees je een uitgebreid artikel waarin we dieper ingaan op de Lensbaby. Bij het artikel hoort onderstaand filmpje, waarin uitvinder Craig Strong zelf uitlegt hoe de Lensbaby werkt.

Filmen met een Lensbaby

Met een Lensbaby kun je niet alleen creatieve foto's maken, ook kun je de filmfunctie van je spiegelreflexcamera of compacte systeemcamera gebruiken in combinatie met deze bijzondere lenzen. Hieronder een voorbeeldfilmpje. Wil je meer Lensbaby-filmpjes bekijken, ga dan naar deze playlist op YouTube.

Foto's en meer

Meer voorbeeldfoto's gemaakt met Lensbaby's vind je in de gallery op de Lensbaby-website. Heb je zelf een Lensbaby en wil je de resultaten delen met anderen? Neem dan eens een kijkje op de Nederlandse Facebookpagina van Lensbaby.