Lees nu: DIGIFOTO Masterclass Landschapsfotografie

Christel de Wolff 1145

Ben jij een doorgewinterde landschapsfotograaf op zoek naar inspiratie of ben je juist aspirant landschapsfotograaf en zou je geholpen willen worden met tips en tutorials? Speciaal voor landschapfotografen en -liefhebbers hebben wij de MasterClass Landschapsfotografie gemaakt, een digitale speciale editie van DIGIFOTO Pro.

MasterClass Landschapsfotografie

Landschapsfotografie, het lijkt zo eenvoudig. Naar een mooie plek rijden, groothoeklens op je camera en klikken maar. Toch komt er bij landschapsfotografie heel wat meer kijken voordat je met de mooiste foto’s naar huis gaat.  

Alles over landschapsfotografie

Om je alvast een zetje in de goede richting te geven: één van de belangrijkste factoren bij landschapsfotografie is het licht. Maar, dat is het toch bij alle vormen van fotografie? Ja, maar waar je bij veel fotografiegenres nog enige controle kunt uitoefenen, ben je bij landschappen veelal aangewezen op het aanwezige licht. Dit licht maakt of breekt je foto. Je kunt nog zo’n prachtig landschap hebben gevonden, de juiste compositie hebben uitgedacht en er helemaal klaar voor staan… als het mooie licht ontbreekt, heb je niet de topfoto waar je naar op zoek was. 

Boordevol interviews en tutorials

Een goede eigenschap van een landschapsfotograaf is dan ook het hebben van geduld. Alle fotografen die aan het woord zijn in deze digitale uitgave, zullen je dat in hun eigen woorden vertellen. We spraken onder andere Marcel van Balkom, Bob Luijks en Karin de Bruin. Droom weg bij hun prachtige landschappen, vaak dichterbij huis dan je zou denken.

Wil je zelf aan de slag met landschapsfotografie, dan ben je ook goed op weg met deze MasterClass van DIGIFOTO Pro. Deze editie staat namelijk bomvol tutorials en achtergrondartikelen. Waar let je op bij de aanschaf van een goed statief? Hoe werk je met filters? En, wat kun je nog in Adobe Photoshop om je foto’s helemaal af te maken? 

Je leest het allemaal in deze digitale editie.

De redactie van DIGIFOTO Pro wenst je veel leesplezier met deze MasterClass Landschapsfotografie

Meer inspiratie in onze MasterClass edities

Bezoek read.clipboardmedia.nl om nog meer interessante online specials te zien, wat dacht je bijvoorbeeld van de MasterClass Macrofotografie of de Masterclass Portret- en Naaktfotografie? 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel