Volg een cursus bij DWM Trainingen

Leer in slechts twee dagen alle ins- en outs van Adobe Photoshop

Christel  de Wolff 1789
Wanneer je net begint met fotograferen, zijn de camera-instellingen al lastig genoeg. Tel daar de eindeloze mogelijkheden in de nabewerking bij op, en je weet al helemaal niet meer waar je moet beginnen. Gelukkig zijn er snelle én gerichte manieren om wegwijs te worden in ogenschijnlijk moeilijke programma's zoals Adobe Photoshop. Overweeg bijvoorbeeld eens om een cursus te volgen en verzeker jezelf ervan dat je meteen de juiste workflow aanleert.

Zelfstandig aan de slag gaan met fotobewerkingsprogramma's zoals Adobe Photoshop is natuurlijk mogelijk, maar het gevaar schuilt dat je jezelf gewoontes aanleert voor bepaalde handelingen die veel sneller of accurater uitgevoerd kunnen worden. Wanneer zo'n handeling eenmaal in je systeem zit, is het extreem lastig om deze weer af te leren. Daarom adviseren we altijd om meteen de juiste workflow aan te leren wanneer je net begint met fotograferen en het nabewerken van je foto's.

Je kunt jezelf de manieren van fotobewerken aanleren door een handboek aan te schaffen of een online cursus te volgen, maar vaak blijft zo'n boek toch op je bureau liggen of vergeet je het leren via Youtube in te plannen in je toch al zo drukke schema. Voor wie snel stappen wil maken en daar vervolgens een leven lang plezier van te hebben is het volgen van een cursus nog steeds aan te bevelen.

dwm trainingen

Adobe-cursussen

Het voordeel van het volgen van een gecertificeerde cursus is dat je in een korte tijd enorm intensief bezig gaat met het programma en leert van professionele coaches die zelf ook vormgever of fotograaf zijn. DWM Trainingen verzorgt gecertificeerde Adobe-cursussen door heel Nederland.

In twee dagen leer je aan de hand  van mooi vormgegeven oefeningen de belangrijkste en meest gebruikte functies van dit programma.  Voor lunch, koffie en thee wordt gezorgd, zodat jij je maar op één ding hoeft te richten, namelijk het intensief bezig zijn met het programma.  De volgende onderwerpen zullen worden behandeld:
 

 • Photoshop interface: de grote hoeveelheid knoppen in Photoshop is in het begin nogal intimiderend. Je leert hoe de Photoshop interface in elkaar zit, zodat alles meteen een stuk overzichtelijker wordt.
 • Fotocorrecties: Als je veel met foto’s werkt is het belangrijk dat je snel correcties als helderheid, contrast en kleur kunt aanpassen aan elke foto. Deze pas je toe op verschillende fotobestanden, zoals JPG en RAW.
 • Retoucheren: Photoshop is een kei in het wegwerken van ongewenste elementen uit beeldmateriaal. Van vlekjes tot gebouwen en personen… in deze les leer je hoe je dat snel doet.
 • Lagen: Photoshop is een typisch lagen-programma. Daarom ben je tijdens deze tweedaagse Photoshop cursus steeds bezig met lagen. Je leert zowel basis- als geavanceerde laagopties. Zo kun je aan het eind van de training verschillende foto’s samenvoegen en laageffecten toepassen.
 • Selecties: Selecties zijn het startpunt van de meeste geavanceerde fotobewerkingen. In deze training gaan we uitgebreid aan de slag met selecties. Daardoor kun je na twee dagen heel gemakkelijk elementen vrijstaand maken, foto’s combineren en haren uitknippen.
 • Maskers en filters: de mogelijkheden met maskers en filters zijn eindeloos. Op de tweede trainingsdag ga je hier diep op in. Hoe maak je bijvoorbeeld mooie foto-composities? Of hoe zorg je ervoor dat een zwart-wit-foto ook elementen in kleur bevat?
 • Tekst: zeker bij afbeeldingen voor het web is het belangrijk om teksten toe te voegen aan je beeldmateriaal. In de tekst-les leer je alles over het toevoegen van tekst in Photoshop.
 • Afmetingen, resolutie en kleur: een onderwerp waar altijd veel over te doen is. Heeft m’n afbeelding de juiste resolutie? Gebruik ik nu RGB of CMYK? Of heb ik de juiste afmetingen voor m’n afbeelding gebruikt? Aan het eind van de training doe je dit nooit meer verkeerd.
 • Social media en web: hoe maak je een hele social media- of advertentie-campagne in één Photoshop-document? Of hoe pas je snel een afbeelding aan voor je website of mailing?
   

dwm trainingen
De Adobe Photoshop training van DWM Trainingen wordt gegeven door Rob de Winter. Als Certified Instructor wordt hij zelfs door Adobe in Los Angeles uitgenodigd om sessies te verzorgen op design-conferenties. Eind maart verschijnt zijn boek Photoshop Masters.

Waarom DWM Trainingen?

Sinds 2008 heeft DWM Trainingen al meer dan 3000 cursisten wegwijs gemaakt in ontwerp en Adobe software. De trainers zijn Adobe Certified Instructor en zijn daarnaast ook zelf ontwerper, fotograaf of videospecialist. De trainingen worden gegeven in kleine groepen van ongeveer 6  tot maximaal 8 deelnemers. Hierdoor wordt de persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer gewaarborgd. Cursisten geven de cursussen een gemiddelde beoordeling van 9,4 en beschrijven de trainingen als lekker praktisch, gezellig en geven aan na twee dagen ook écht met de software aan de slag te kunnen.

Om het aanbod van cursussen, de data en meer informatie te bekijken klik hier.

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel