Leer de basis van fotografie met Canon Play

Leer de basis van fotografie met Canon Play

Dalindcy Koolhoven 2398
Sluitertijd, diafragma, iso-waarde, hoe zat het ook alweer? Canon heeft hier een hele handige site voor waar je dit allemaal zelf kunt testen. Ook interessant als je (nog) geen spiegelreflexcamera hebt!

Aan de hand van een foto van een kinderkamer met een vliegtuigje, knikkers en kleurpotloden kun je testen wat verschillende instellingen voor resultaat opleveren. Stel zelf de sluitertijd, het diafragma en de iso-waarde in, maak een foto en bekijk het resultaat.

Learn

Op de Learn-pagina worden de fotografietermen stap voor stap uitgelegd. Twee foto's met de uiterste waarden laten het resultaat van de instellingen zien. Let wel op: de site is Engels, dus zorg ervoor dat je de Engelse termen kent. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

Aperture – diafragma
Shutterspeed – sluitertijd
ISO – iso-waarde
Exposure – belichting


Canon legt je het verschil tussen een klein en een groot diafragma uit.

Play

Daarna kun je aan de slag op de Play-pagina. Hier kun je zelf de instellingen regelen, een foto maken en het resultaat bekijken. Verander het diafragma eens van 2.8 naar 22. Wat verandert er op de foto? Hetzelfde kun je doen met de sluitertijd en de iso. Het voordeel hiervan is dat je lekker kunt oefenen en spelen met de instellingen van een spiegelreflex, zonder dat je er zelf een hoeft te kopen! Perfect voor iedereen die erover nadenkt om een camera aan te schaffen en natuurlijk voor iedereen die meer over de instellingen wil leren. 


Test je fotografiekennis!