Laptop maken met drie schermen

Laptop maken met drie schermen

Fokelien Broekstra 2553
Iedereen heeft er weleens last van, ruimtetekort op je beeldscherm. Om de ruimtetekort echt te kunnen voorkomen maakte JerryRigEverything een handige tutorial waar hij leert hoe je een laptop kunt maken met drie schermen.

Benodigdheden

Je hebt echt niet veel nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Eigenlijk is het zelfs heel makkelijk te realiseren. Wij hebben het nog eens voor je op een rij gezet

  • een oude laptop
  • Vier deurscharnieren
  • Twee  USB-monitoren
  • Epoxy
  • Snijder
  • Tape

Aan de slag

Vervolgens kun je aan de slag. Met tape kun je bekijken hoe het idee er uit moet komen te zien. Vervolgens kun je de scharnieren gaan aftekenen met een mesje of stift. Binnen deze tekeningen kun je lijm plaatsen om de scharnieren vast te zetten. Zodra de scharnieren vast zitten aan de laptop en de lijm is opgedroogd kun je verder aan de slag. Plak voordat je de scharnieren dicht fout een laagje tape op het vastgelijmde deel van de scharnier. Daarna kun je lijm op de scharnieren doen en het scherm er op plaatsen. Het is vervolgens wachten tot het deel goed is opgedroogd. Bij deel twee plaats je ook de scharnieren op het basisscherm, maar je zorgt ervoor dat de scharnieren niet dicht kunnen vallen. Het tweede scherm wordt namelijk aan de zijkant van het scherm vastgezet zodat je hem daadwerkelijk dicht kan vouwen. Bekijk voor een gedetailleerde uitleg het filmpje.

 

Eigen risico

Hou er rekening mee dat het prepareren van de drie schermen tellende laptop op eigen risico is. De lijm zal je laptop en de schermen beschadigen mocht je ooit besluiten de schermen los van je laptop te gebruiken. Dan blijf je de sporen altijd zien. De gehele aansprakelijkheidsvoorwaarden zijn terug te vinden onder de video. Hou dit daarom altijd in je achterhoofd.

JerryRigEverything

JerryRigEverything kwam op het idee om een drie schermen tellende laptop te maken toen hij de uitleg van Razers’ Project Valerie zag. Hij bouwde de laptop met drie schermen om zijn workflow te kunnen verbeteren en minder vaak van apps te hoeven verwijderen. Jerry Rig zorgde er daarom voor dat hij zijn laptopschermen ook in kon klappen zodat hij ook op  locatie met zijn laptop aan de slag kan.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien