Kunststof Radio in gesprek met fotograaf Khalid Amakran

Redactie digifoto Starter 1269

Elke maandag t/m donderdag van 19.00 tot 20.00 uur een persoonlijk gesprek met prominenten uit de kunst, cultuur en media. Met deze week een gesprek met fotograaf Khalid Amakran.

Kunststof Radio op NPO Radio 1

Elke maandag t/m donderdag van 19.00 tot 20.00 uur een persoonlijk gesprek met prominenten uit de kunst, cultuur en media. Presentatie: Jellie Brouwer, Gijs Groenteman en Frénk van der Linden.

Volgende week in Kunststof Radio: Uitreiking De Tegel

Info:www.nporadio1.nl/programmas/kunststof

Maandag 24 april – Thema uitzending uitreiking De Tegel

Kunststof is vanavond op locatie in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag voor de uitreiking van de journalistieke prijs De Tegel. Een gesprek met drie genomineerden voor de Pionierstegel, voor beginnende journalisten die het lef hebben om met een andere bril naar dingen te kijken.
Presentatie: Eric Corton 

Dinsdag  25 april – Peter Zantingh, schrijver

Schrijver Peter Zanting is met zijn roman ‘Tussentijds’ één van de zes genomineerden voor de 30ste Libris Literatuur Prijs. De roman gaat over hét vraagstuk van deze tijd, klimaatverandering. Zantingh werkt als journalist voor de NRC en heeft vier romans en twee sportboeken geschreven.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen 

Woensdag  26 april  – Khalid Amakran, fotograaf

In Museum Gouda is de tentoonstelling ‘De Mix Nederland/Bnadem’ van fotograaf Khalid Amakran te zien. Voor dit project zocht hij de eerste generatie Marokkaanse Nederlanders op. Als zeventigers en tachtigers poseren ze, vol trots naast hun kinderen en kleinkinderen. Ze vertellen hun verhaal, over worstelen én wortelen in Nederland.

Presentatie: Gijs Groenteman  

Donderdag 27 april  – Femmetje de Wind, schrijver

‘Door hun ogen – familieverhalen uit de holocaust’ van schrijver Femmetje de Wind geeft een dwarsdoorsnede van datgene wat zich in Joodse families heeft afgespeeld gedurende de oorlogsjaren. Uit meer dan tweehonderd levensverhalen, die ‘de kinderen van’ zelf opschreven, stelde ze de bundel samen. Het bevat daarnaast een samenvattend essay van Arnon Grunberg.

Presentatie: Frénk van der Linden

Info: radio1.nl/kunststof

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie