Kom alles te weten over de werkwijze van meesterfotografen in het Fotografencafé

Redactie 761
Tijdens Professional Imaging heeft CameraNU.nl weer een eigen Fotografencafé. Elke dag zijn er sprekers te gast die vertellen over hun passie. Voor bezoekers is dit een ideale gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met collega fotografen.

Op 14, 15 en 16 mei ben je van harte welkom in De Loods te Nijkerk voor Professional Imaging 2022. Fotografieliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen bij diverse productdemonstraties en hun vragen stellen aan de vele professionals aanwezig. Op de fotobeurs is ook CameraNU.nl aanwezig met een heel leuk concept; het Fotografencafé. Iedere beursdag zijn er sprekers te gast die vertellen over hun passie waarna bezoekers hun prangende vragen kunnen stellen. De line-up: Lieke Anna (conceptueel portret), Bas Meelker (minimalistische landschapsfotografie), Dave Zuuring (natuur en landschap), Joris Kuijpers (drone - en luchtopnamen), Bob Thissen (Urbex).

Lees ook: CameraNU.nl neemt Calumet over

Bas Meelker | Minimalistische landschapsfotografie

Bas Meelker is een vermaarde Nederlandse landschapsfotograaf uit Groningen. In zijn stijl van fotograferen weerklinkt zijn voorliefde voor de natuur en de landschappen om ons heen. Kenmerkend voor zijn werk zijn de haarscherpe composities en het gebruik van warme contrastrijke kleuren. In elke foto legt hij zijn bewondering voor zijn onderwerpen vast. Passie loopt daarbij als een rode draad door zijn werk. Zijn werk is regelmatig te zien in boeken, tijdschriften, kranten en internetmedia. Bas is geïnterviewd door bijna elk Nederlands natuur - en fotografietijdschrift evenals diverse internationale.

Bob Thissen | Urbexfotografie

Bob Thissen is een bekende urban explorer uit Born (Limburg) die de wereld rondreist op zoek naar de meest fascinerende verlaten plekken en geen avontuur uit de weg gaat. Hij riskeert hierbij zijn gezondheid, vrijheid en leven en gaat verder waar anderen stoppen. Zijn werk wordt gepubliceerd op tv, in tijdschriften, kranten en digitale media. Hij bezocht al vele duizenden verlaten locaties in 75 landen; o.a space shuttles op een Russische militaire basis, het radioactieve gebied rondom Fukushima, dorpen in het Noordpoolgebied, verlaten oorlogsschepen, etc. Bob vertelt tijdens Professional Imaging over zijn meest indrukwekkende avonturen.

Joris Kuijper | Dronefotografie

Joris Kuijper is naast commercieel piloot een fotograaf gespecialiseerd in luchtfotografie. Door zijn werk vliegt hij over de hele wereld naar de mooiste plekken. Niet alleen deze mooie plekken, maar ook de unieke vergezichten die hij heeft tijdens zijn vluchten wil hij graag delen met de wereld. Op deze manier combineert hij zijn passie voor vliegen met fotografie. De beelden maakt hij veelal uit een helikopter, een vliegtuig of met een drone. Het mooiste aspect van fotografie vindt hij het vastleggen van het unieke tafereel vanuit de lucht.

Lieke Anna | Conceptuele fotografie

Lieke Anna houdt niet zo van de 'mooie portretjes'. Haar zelfportret laat meteen zien welk soort werk ze wel maakt. In het Fotografencafé wil Lieke het graag hebben over de diepere laag in de fotografie. "Hoe kun je kwetsbaarheid als krachtig middel inzetten om te raken met beelden? Niet alleen iets moois neerzetten, maar een verhaal delen, of de kijker laten nadenken en voelen.''
Als zelfportretkunstenaar doet Lieke alles solo. "Ik zal delen hoe ik te werk ga en waarom ik graag alleen werk. Met mijn werk schijn ik een licht op onderwerpen waar we het als mens liever niet over hebben. Rouw, verdriet, het moeilijk hebben, de duisternis, de contrasten van het leven. Om een stukje imperfectie te delen in een ogenschijnlijk perfecte en maakbare wereld.''

Dave Zuuring | Blauwe uurtje

Dave Zuuring, ook bekend als nldazuu, fotografeert vanuit de gedachte Make your memory today. Hij legt graag landschappen vast in de breedste zin van het woord: city scapes, interieurs en reportages. Vooral het blauwe uur vormt een rode lijn door zijn fotografie-belevingen. Uitgangspunt van Dave in zijn fotografie is altijd 'vastleggen', 'beleven' en 'herbeleven'.
Op zaterdag 14 mei 2022 tijdens het Fotografencafé deelt Dave zijn laatste ervaringen die hij heeft opgedaan in het blauwe uurtje. Hij laat niet alleen zijn mooiste blauwe uur-foto’s zien, maar neemt je mee in zijn reis door het blauwe uur van de afgelopen tien jaar. Van kermisbrug tot een fout blauwe uur en hij deelt zijn worstelingen met avondfotografie. Kom je luisteren en kijken naar de kracht van fotografie in het blauwe uurtje?

Een overzicht van alle sprekers kun je vinden op Professionalimaging.nl.
 

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie