Kijktip: The Queens Gambit, een genot om naar te kijken

Redactie 290
Voor wie de hit serie The Queens Gambit nog niet heeft gezien, het is een echte aanrader. Behalve het goede verhaal, zit de serie ook vol met interessante composities. Een genot voor een foto- en videografen. 

The Queens Gambit 

The Queen's Gambit is een Amerikaanse dramaserie gebaseerd op de gelijknamige novelle van Walter Tevis uit 1983. De miniserie bestaat uit zeven afleveringen en is te zien op Netflix. The Queen's Gambit is een fictief verhaal over een wees en schaakwonder, Beth Harmon. Je volgt haar leven en haar zoektocht om 's werelds grootste schaker te worden. Terwijl ze worstelt met emotionele problemen en een drugs- en alcoholverslaving. Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig en loopt door tot in de jaren zestig. De titel ‘The Queen’s Gambit’, in het Nederlands Damegambiet, is een schaakopening. 

Composities

De interessante composities zijn voornamelijk te danken aan Steven Meizler. Je kan de serie op elke frame pauzeren en ziet telkens een prachtige compositie. De gebruikte symmetrie en het lijnenspel begeleidt de kijker door het beeld. Ook het gebruik van verschillende patronen, kaders en close-ups maken elk frame bijzonder. 

Deze en meer bijzondere composities zijn door het YouTube-kanaal About Photography ook nog eens op een rijtje gezet en uitgebreid besproken. Let op; deze video kan spoilers bevatten. Geniet en ontdek eerst zelf van de serie en zijn prachtige composities. 

 

 

Meer kijktips? While Everyone Else SleepsMarilyn Monroe door de lens van Eve Arnold of Abbas Attar, fotograaf zonder grenzen

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie