Jouw Pixum fotoboek: welke papiersoort kies je?

Christel de Wolff 2911
Bij het maken van een fotoboek is de keuze van de papiersoort van het grootste belang. Om je te helpen heeft Pixum op een rijtje gezet welke eigenschappen de verschillende papiersoorten hebben en wat de voordelen zijn van het premium papier.

Pixum Fotoboek op extramat fotopapier

Geniet van je mooiste herinneringen op het stevige extramat fotopapier. De bladzijdes geven je foto's een fluweelachtige uitstraling. Om dit effect te bereiken worden je foto's gedrukt op 328grams papier en voorzien van een extra coating. Kies je voor dit soort papier kun je alleen een fotoboek met hardcover bestellen. 

Pixum Fotoboek op hoogglans fotopapier

Hoogglans fotopapier heeft een hoogwaardige uitstraling en geeft heldere kleuren. Het papier is met 360gram per vierkante meter relatief dik en erg stevig. Het ultieme cadeau voor familie en vrienden! Kies je voor dit type papier ontvang je ook de ultravlakke lay-flatbinding. Let op: fotoboeken met hoogglans papier zijn alleen met hardcover en tot 98 pagina's verkrijgbaar. 

Pixum Fotoboek op zijdeglans fotopapier

Heb je bij het maken van je foto's bijzonder veel aandacht besteed aan de kleuren? Dan is een fotoboek op zijdeglans fotopapier de juiste keuze. Een fotoboek gemaakt op zijdeglans fotopapier geeft je foto's namelijk een hoogwaardige uitstraling en mooie kleuren. Het fotopapier is met 360gram per vierkante meter zeer stevig en bijna onvatbaar voor vingerafdrukken.Kies je bij Pixum voor een fotoboek op fotopapier ontvang je automatisch een speciale binding waardoor de bladzijdes helemaal plat vallen. Dit wordt ook wel lay-flatbinding genoemd. 

Kies voor premium papier! 

Het premium papier is uitermate stevig. Je foto's krijgen een hoogwaardige uitstraling waardoor het bekijken van het boek een unieke belevenis wordt. De UV-bestendigheid van het premium papier garandeert bovendien een lange levensduur van je foto's. Kies voor extramat premium papier als je kunst- en architectuurfoto's en zwart-wit fotografie wilt drukken. Premium zijdeglans papier leent zich uitermate goed voor vakantiefotoboeken, een kookboek of een presentatieboek omdat het de lichtinval absorbeert. Een boek met hoogglans premium papier kies je voor fotoboeken die in het openbaar kunnen worden bekeken bijvoorbeeld als inkijkexemplaar bij bedrijven of voor menukaarten in restaurants.

Formaat Pixum Fotoboek

Een Pixum Fotoboek is verkrijgbaar in de volgende formaten: 

Afhankelijk van het gekozen papier kan het zijn dat sommige formaten afvallen. 

Eerst zien dan geloven! Bestel een Papierproefset

Wil jij zien wat Pixum aan papiersoorten te bieden heeft, voordat je je bestelling plaatst? Kies dan  het Papierproefset en vergelijk alle papiersoorten in de vorm van een klein boekje. Een Papierproefset kost € 5,00 inclusief verzendkosten en btw. Bij de set ontvang je bovendien een tegoedbon van € 5,00 die je kunt gebruiken met je volgende Pixum Fotoboek bestelling. 

Meer informatie en je bestelling plaatsen kan op de website van Pixum. 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel