Binnenkort beschikbaar

Introductie: Pentax K-3 III

Christel de Wolff 1116
Pentax heeft de K-3 III geïntroduceerd. De Pentax K-3 Mark III is een compacte en ergonomische spiegelreflexcamera. Je leest er alles over in dit artikel.

De camera biedt een maximale fotografische ervaring en beschikt over een reeks verbeterde technologische ontwikkelingen. De beeldkwaliteit is helder en scherp dankzij de 25 megapixel BSI-sensor in combinatie met de Imaging Engine en accelerator. Verder wordt ruis tot een minimum beperkt, zelfs in het lage of super hoge bereik. De camera biedt een hoge lichtgevoeligheid van ISO 1.600.000. De body van de camera heeft een K-bajonet vatting. Naast het maken van foto's kun je ook video's maken in 4K resolutie. De camera beschikt bovendien over een geïntegreerde camera beeld- en videobewerking, zodat jij zelf jouw foto's en video's kunt bewerken. Met de Real-Time Scene Analyse systeem detecteert de camera direct het gezicht en de ogen van het onderwerp. Dit systeem maakt het mogelijk om de belichtingsinstellingen te optimaliseren en verbeterd de nauwkeurigheid van de autofocus. Dankzij de grote en heldere prismazoeker heb je een beeldveld van 100% en circa 1,05x vergroting. Ten opzichte van de zoeker van de Pentax K-3 II heeft de Pentax K-3 Mark III een verbeterde helderheid van bijna 10 procent. Het Natural Bright Matte III scherpstelscherm zorgt bovendien voor een levensechte reproductie van het bokeh-effect. 

Bewegingscorrectie

Andere uitrustingsdetails zijn het snelle SAFOX 13 autofocussysteem, een in de body geïntegreerde Shake Reduction (IBIS). Het ingebouwde SR II-mechanisme voor bewegingscompensatie zorgt voor scherpe foto's, zelfs onder omstandigheden die gevoelig zijn voor bewegingsonscherpte. Daarnaast biedt de camera een aan/uit-schakeling van de functie voor bewegingscorrectie. Bewegende beeldelementen worden hierdoor tijdens continu-opnamen gedetecteerd en negatieve effecten worden tijdens het opnameproces geminimaliseerd. Ook heeft de camera een AA-filter simulator. Deze minimaliseert moiré en onjuiste kleuren tot hetzelfde niveau als een optisch AA-filter. Om een optimaal filtereffect te creëren maak je gebruik van de ON/OFF schakeling en niveau-instelling. Een ander kenmerk van deze camera is dat deze over een ingebouwde sensorverschuiving en automatische horizoncorrectie beschikt. Een schuine camerapositie tot een beeldhoek van 2 graden corrigeert de sensor automatisch. Verder heeft deze camera een SAFOX 12 autofocussysteem met 101 scherpstelsensoren voor een haarscherpe scherpstelling van een onderwerp. Bovendien beschikt de camera over een stofverwijdering waardoor de sensor van je camera stofvrij blijft dankzij ultrasone trilingen. 

LCD-scherm

De Pentax K-3 Mark III beschikt over een 3,2-inch touchscreen LCD-scherm met hoge beeldkwaliteit en circa 1.620.000 pixels. Doordat het zoeker oculair uitsteekt ten opzichte van het LCD-scherm, kom je niet met je gezicht in contact met de behuizing van de camera. Ook zorgt de oogsensor onder het oculair ervoor dat de monitor wordt uitgeschakeld, zodat de verlichting hiervan geen invloed heeft op je zicht tijdens het fotograferen.

Design en connectiviteit

De camera heeft een beeldsnelheid van maximaal 12 beelden per seconde. Ook bestaat de camera uit gebruiksvriendelijke opnamefuncties voor efficiëntere opnamen en meer bedieningsgemak. Het klassieke spiegelreflex design bestaat uit zeer sterke aluminium en de afdichtingen zorgen voor stabiliteit. Bovendien is de camera weerbestendig. De Pentax K-3 Mark III werkt op Bluetooth en Wi-Fi. Je kunt de camera verbinden met mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Met de gratis Image Sync app kun je Live View beelden op je scherm weergeven en vastgelegde beelden makkelijk overbrengen naar je telefoon. Vanaf daar kun je je beelden direct delen op social media. De camera kun je opladen via een USB Type-C aansluiting.

Prijs en beschikbaarheid

De Pentax K-3 Mark III zal naar verwachting eind april beschikbaar zijn. De verkoopsprijs bedraagt € 1.999,-. 

Info: Ricoh Imaging

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel