Inspirerend: drone fotografie

Amy Schutte 1210
Wanneer je de beschikking hebt over een drone, kun je helemaal losgaan met fotografie. Omdat het perspectief totaal anders is dan we gewend zijn, kun je hele creatieve resultaten behalen.

Met een drone kun je luchtfoto’s maken. Vroeger moest je daarvoor met het vliegtuig of een helikopter, maar dat is niet meer nodig. Al kan het natuurlijk nog steeds.

Ter inspiratie: te gekke luchtfoto’s.

Fotograferen met een drone

Voor veel beginnende drone bestuurders zal het wennen zijn om ook foto’s te maken met de drone. Het perspectief is totaal anders dan met je gewone camera. Daar waar je normaal met je camera snel wat plaatjes schiet, zal je bij een drone iets meer tijd moeten nemen. Een mooi voordeel van je drone is de gimbal, daarmee kan je je camera ook op en neer bewegen. Zo kan je je camera recht naar beneden wijzen. Dat levert verrassende nieuwe perspectieven op. Probeer daar goed mee te spelen en zorg vooral dat je vanuit iedere hoek foto’s maakt zodat je achteraf niet voor teleurstellingen komt te staan en jouw perfecte plaatje mist. Nadat je de automatische modus op je drone volledig onder de knie hebt, kan je ook eens proberen te werken met de “Manual mode”. De bekende M stand op je normale fotocamera zit ook op de drone. Zo kan je nog meer uit je foto’s halen.

‘s Nachts en met lange sluitertijden

Een heleboel technieken in één luchtfoto. Hier zie je dat de foto rondom het patroon van de foto gebouwd is. Door de lichten als lichtsporen te laten zien, door middel van lange sluitertijden, wordt het patroon nog duidelijker.

Zoek naar symmetrie

Drone foto’s hebben iets surrealistisch. Doordat ze soms in eerste oogopslag wat abstract kunnen zijn, je weet immers vaak niet direct waar je naar kijkt, Symmetrie kan je kunstwerk dan nog sterker maken.

Lijnen in je drone fotografie

In deze foto zie je hoe er gebruik wordt gemaakt van lijnen. De wegen, en om het te versterken ook nog de strepen op de wegen, wijzen de weg door de urban jungle. Wegen, rivieren of kustlijnen werken erg goed in drone fotografie.

Zoek naar contrasterende kleuren

Wanneer je drone hoog vliegt, zijn natuurlijk minder details waar te nemen. De kleuren worden daardoor een groot onderdeel van je foto, ze bepalen de ‘vlakken’. Mooie, contrasterende kleuren maken een mooi geheel. 

afbeelding van Amy Schutte
Door: AmySchutte

AmySchutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanAmy