Inspiratieloos? Fotografeer beton!

Inspiratieloos? Fotografeer beton!

Robin Rhijnsburger 934
Soms is het als fotograaf best moeilijk om aan inspiratie te komen voor een goede foto. Maar kijk eens om je heen! Er is meer te zien dan je denkt, zelfs in een betonnen muur.

Beton fotograferen

Een betonnen muur is niet het eerste waar je aan denkt wanneer je op pad gaat om te fotograferen. Het klinkt ook behoorlijk saai. Maar we hebben een aantal redenen op een rijtje gezet waarom beton soms een prachtig plaatje op kan leveren.

1. Beton is een tijdcapsule

Wanneer je beton fotografeert, kan dit een verhaal vertellen. Wanneer je een gebouw uitkiest dat al jaren oud is, zie je vaak de veroudering terug in het beton. Op deze manier kun je mooie urban foto’s maken.

2. Abstract

In beton ziet iedereen wat anders. Zeker wanneer scheuren, gaten of verkleuringen aanwezig zijn, kun je op zoek naar figuren of tekeningen. Er is wel wat inlevingsvermogen nodig! Experimenteer ook met verschillende standpunten. Zo kun je een muur in zijn geheel fotograferen, maar ook van heel dichtbij. 

3. Geen een muur is hetzelfde

In iedere betonnen muur zijn verschillen te ontdekken. En dat is juist zo leuk! Geen één muur is hetzelfde. Zo zullen jouw foto’s dus ook allemaal vernieuwend zijn. 

Ga jij op pad om betonnen muren te fotograferen? We vinden het leuk als je het resultaat met ons deelt in de lezersgallery!