Inspiratie om inspiratie te vinden

Inspiratie vinden. Hoe doe je dat?

Redactie digifoto Starter 2046
Het klinkt veel makkelijker dan het daadwerkelijk is: inspiratie vinden. Het ligt misschien voor het oprapen maar je moet het eerst weten te vinden. Hoe doe je dat?

Neem tijd voor jezelf

Als je constant druk bezig bent met de volgende deadline halen of het inplannen van allerlei afspraken, dan zal er geen rust en ruimte in je hoofd zijn om nieuwe en interessant ideeën te ontwikkelen. Neem genoeg tijd voor jezelf. Ga naar de sauna, lees een boek of ga in bad. Accepteer dat je niet overal tegelijkertijd kan zijn en blokkeer de afleidingen. Inspiratie volgt vanzelf.

Lees ook: inspiratie op doen voor fotografie

Indirecte inspiratie

Het halen van inspiratie uit een indirecte bron is meestal nog beter dan een directe bron. Je kan makkelijk geïnspireerd worden door het werk van andere fotografen maar de foto zal als het ware bijna nagemaakt worden. Het halen van inspiratie uit muziek, schilderkunst of films zorgen voor een uniek idee.

Verbreek je patroon

Als je op de automatische piloot leeft is het niet gek dat je geen inspirerende momenten tegemoet komt. Je hebt constant hetzelfde ritme waardoor je inspiratie vanuit een andere hoek niet toe laat. Verbreek dit ritme eens en gooi je routine even helemaal weg.

Het proberen van nieuwe dingen zullen je inspiratie een enorme boost aan creativiteit geven. Zo kan jij weer even door met het fotograferen van wat je leuk vindt.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie