Inspiratie: Lentefotografie

Redactie 2630
Lente! Bloemen in bloei en pasgeboren dieren. Bekijk deze mooie voorbeelden van lentefoto’s en raak geïnspireerd voor jouw volgende fotografie-avontuur.

Bij lentefotografie draait het om de natuur, die zich na een diepe winterslaap ontpopt. Blaadjes bekleden de kale takken van bomen en de knopjes komen voor je het weet uit. Een perfect moment om de natuur op te zoeken met je camera.

Dieren

Vooral wanneer de lente net begint, worden veel dieren op de wereld gezet. Kleine lammetjes en kuikens zijn niet alleen lief om naar te kijken, maar ook erg leuk om te fotograferen. Dit levert hartverwarmende foto’s op die je herinneren aan de jaargetijde. De fascinatie die zij met de voor hen onbekende wereld hebben, levert vaak leuke kiekjes op.

Landschappen

Het landschap verandert in de lente. De kleuren worden levendig en het landschap toont minder koud dan tijdens de wintermaanden. Vaak worden landschappen ook opgeleukt door vrolijke bloemen of bloesembomen.

Bollenvelden en bloemen

Ook bollenvelden zijn een prachtig aanzicht. De felle kleuren en mooie contrasten zijn een lust voor het oog en voor de lens. Bezoek tijdens de lente bollenvelden en ga aan de slag!

Macrofotografie

Bij lentefotografie kun je ook mooie macrofoto’s schieten. Zorg dat je een macrolens meeneemt wanneer je op pad gaat!

 Bloemen in close-up

Fotografeer ook bloemen met je macrolens bloemen van heel dichtbij. Dit levert een kleurrijke plaat met veel detail op.

Insecten

Bijen en vlinders beginnen in het voorjaar aan hun eerste zoektocht naar nectar. Ook andere insecten zoals lieveheersbeestjes vliegen in het rond. Kortom: genoeg insecten aanwezig voor mooie macrofoto’s! 

Genoeg inspiratie opgedaan? Doe dan mee met de fotowedstrijd Voorjaar!

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie