Hondenfotografie, voor adoptie

Redactie digifoto Starter 1251

Er worden jaarlijks meer dan 5000 honden naar een dierenasiel gebracht. De jonge puppy’s vinden vaak nog wel een nieuw huis, maar voor de oudere honden is dit vaak moeilijker. In Amerika heeft het Flager Humane Society asiel een leuke manier gevonden om de oudere honden onder de aandacht te brengen.

Hondenfotografie

De werknemers van het asiel vonden het sneu dat mensen alleen maar een jonge hond adopteerde. Ze zijn gaan brainstormen over hoe ze er het beste voor konden zorgen dat oudere honden ook een nieuw baasje konden vinden. Een van de kantoormedewerkers is fotograaf en bedacht een leuke manier om de honden op de foto te zeten.

Het asiel heeft een photoshoot gehouden met de honden verkleed als ouderen. De honden kregen grijze pruiken, hoedjes en brillen op en werden aangekleed met kleding en sieraden die vaak door ouderen gedragen worden.   

 

 

Behalve dat de actie erg succesvol is geweest en bijna alle honden van de photoshoot zijn geadopteerd, is dit natuurlijk ook een superleuk idee om uit te voeren met je eigen hond. 

Het asiel heeft de honden ontzettend goed op de kaart weten te zetten. FotograafWilliam Wegman heeft ook een menselijke draai gegeven aan het fotograferen van honden. In zijn expositie Begin Human wil hij een spiegel voor de mens houden. Lees hier meer over de expositie. 

Lees ook: tips voor het fotograferen van je hond

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie