Hoe vraag je een bedrijfslening aan? Vergeet hier niet op te letten

Redactie digifoto Starter 519

Ben je ondernemer in Groningen en wil je jouw bedrijf laten groeien? Wacht dan niet, maar kom zelf in actie. Groei komt de meeste bedrijven in onze provincie namelijk niet aanwaaien. Als je jouw bedrijf wilt laten groeien, is investeren een optie. Je kunt hier het eigen vermogen voor aanspreken, maar een bedrijfslening biedt ook uitkomst. Wil je zakelijk geld lenen om in jouw bedrijf te investeren? In deze tekst lees je hoe je zo’n lening aanvraagt en waar je op moet letten.

Ga op zoek naar de beste bedrijfslening

Wanneer jij je verdiept in een bedrijfslening, ontdek je al snel dat er meerdere mogelijkheden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een zakelijke lening aanvragen. Deze zakelijke financiering is vooral geschikt voor ondernemers die op zoek zijn naar geld om een langlopende investering in hun bedrijf te financieren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de aanschaf van een nieuwe machine, maar ook aan (online) uitbreiding van jouw bedrijf. Keurt een geldverstrekker jouw aanvraag goed? Dan wordt het bedrag in één keer gestort op je zakelijke rekening.

Naast een zakelijke lening kun je ook voor zakelijk krediet kiezen. Deze financiering is vooral handig als je vaak lang moet wachten voordat klanten een factuur betalen. Als je hierdoor weinig geld in kas hebt, kun je mogelijk niet investeren op momenten dat het jou uitkomt. Met zakelijk krediet hoef je hier niet langer bang voor te zijn, want je hebt altijd geld achter de hand. Een geldverstrekker zet namelijk een bedrag voor je klaar op een speciale rekening. Heb je geld nodig? Dan neem je dit simpelweg op van deze rekening.

3 zaken om op te letten

Heb je inmiddels bepaald wat de beste optie is? Vraag dan niet de eerste beste zakelijke financiering aan die je tegenkomt. Wanneer je dit wel doet, is de kans namelijk groot dat je al snel spijt krijgt van de bedrijfslening die je hebt afgesloten. Om te voorkomen dat jou dit overkomt, zetten we hier 3 zaken op een rijtje om op te letten bij het aanvragen van een zakelijke financiering.

1. Rentetarief

Een nadeel van zakelijk financieren is dat hier kosten aan verbonden zijn. Zo betaal je bijvoorbeeld altijd rente over een bedrijfslening. Omdat de rente per geldverstrekker kan verschillen, loont het om een vergelijking te maken. Zo voorkom je dat je onnodig veel betaalt voor een bedrijfslening.

2. Looptijd

Naast het rentetarief doe je er goed aan naar de looptijd van een bedrijfslening te kijken. Bij zakelijk krediet is er sprake van een standaard looptijd van 36 maanden, maar bij een zakelijke lening kies je zelf een looptijd. Kies niet lukraak voor de maximale looptijd, want dit kan een bedrijfslening onnodig duur maken.

3. Voorwaarden

De voorwaarden zijn ook een belangrijk aandachtspunt bij een zakelijke lening aanvragen. Wanneer je deze goed doorleest voordat je een bedrijfslening afsluit, kom je niet voor verrassingen te staan.

Dien online een aanvraag in

Als je de beste bedrijfslening gevonden hebt, wordt het tijd om een aanvraag in te dienen. Hier hoef je tegenwoordig de deur niet meer voor uit, want bij veel geldverstrekkers kun je online een zakelijke financiering aanvragen. Bezoek de website, kies een financieringsdoel, vul in hoeveel je wilt lenen en selecteer een looptijd. Lever tot slot de benodigde documenten aan en dien je aanvraag in.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie