Hoe huidtinten op portretten verbeteren?

Redactie digifoto Starter 780
Kleuren zijn belangrijk, vooral in de fotografie. Lees hier hoe je huidtinten kunt verbeteren en op de juiste manier gebruik kunt maken van gekleurde gels.

Bij elke foto in kleur is het belangrijk dat de kleuren kloppen en mooi zijn. Kleur is een belangrijk onderdeel en zorgt voor de algehele sfeer van een afbeelding. Het is gewoon zo dat een koeler beeld een ander verhaal vertelt dan een warm beeld doet. Wanneer je portretten met kunstlicht maakt, kun je gekleurde gels over het licht plaatsen om het uiterlijk van een foto te veranderen en zo de huidtint te verbeteren.

Hoe je de huidtinten op je portretten kunt verbeteren

Wanneer je op een creatieve manier met gekleurde gels in portretten werkt, kun je de verzadiging van het licht beïnvloeden door de intensiteit van de lichten aan te passen. Bij de belichting van je foto is het een en ander te regelen en zijn er verschillende manieren om de huidtint van je model te verbeteren. Een lichtgekleurd kickerlicht of -haarlicht rond het onderwerp kan een subtiele, creatieve draai geven aan een traditioneel portret. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos met hoe je verschillende kleuren kunt gebruiken en combineren.

Gekleurde gels

Behalve creatief te zijn met kleur, kun je ook gekleurde gels gebruiken om de huidtinten in je portret te verbeteren. Een oranje gelfilter lijkt misschien een goede manier om je portretten op te warmen, maar dat is niet zo. Dit type filter is echter bedoeld voor kleurcorrectie en het matchen van verschillende soorten licht, niet voor het opwarmen van huidtinten. In plaats daarvan zijn er speciale cosmetische of schoonheid-gelfilters, zoals in de video te zien is. De cosmetische filters hebben zeer zachte, minder oranje tinten, die zijn ontworpen om een ​​natuurlijke en realistische warmte te creëren voor de juiste huidtint van je onderwerp.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie