Het regent, het regent … en wat nu?

Het regent, het regent … en wat nu?

Liesbeth Wesdijk 2356

Zul je net zien: je staat klaar om naar buiten te gaan om gave foto's te maken, gaat het regenen! Laat je vooral niet tegenhouden, maar maak er juist gebruik van. We geven je wat ideeën voor creatieve regenfoto's.

Want laat je niet beperken door de regen. Alles heeft z'n schoonheid, je moet het alleen willen zien!

Fotografeer door de ramen

Lekker binnen blijven en door het raam fotograferen, dat klinkt goed toch? Probeer je foto zo te maken dat je focussed op de druppels op de ramen, maar de achtergrond toch herkenbaar is. In bovenstaand geval zie je duidelijk dat je in de hoofdstad van Engeland bent. Zou je nu op b.v. de telefooncel hebben scherpgesteld, krijg je waarschijnlijk een veel saaier beeld, waarin de regen niet mooi uitkomt.

Plassen water

Waterpoelen en plassen water zijn leuke objecten om te fotograferen. De reflecties van gebouwen, mensen of zoals in dit geval bomen, geven een sfeervol beeld.

Waterdruppels

Druppels die achter zijn gebleven op planten en bloemen zijn prachtig om op de foto te zetten. Zeker als ze het eerste zonnestraaltje weerspiegelen.

Wolken

Dreigende regenwolken, ze zijn erg indrukwekkend om vast te leggen. En als de zon even de kans heeft om tussen de wolken door te schijnen, krijg je een heel speciaal licht. Fotograferen dus!

 

Regen kan dus juist een aanvulling zijn op je creativiteit als fotograaf. En aangezien we er toch niet onderuit komen dat het hier nu eenmaal vaak regent, kunnen we maar beter de schoonheid er van vastleggen. Heb jij, net als Anne-Marie van Alem-Damen, ook zo'n prachtige foto geschoten na een bui, plaats hem dan in onze gallery. Hier kun je meer lezen over fotograferen in de regen, met name hoe je jezelf en je apparatuur kunt beschermen.

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth