Het binnenwerk van je spiegelreflex in slowmotion

Jooshua Franssen 2050
Soms moet je dingen in slowmotion filmen om te zien hoe iets precies werkt. Dan bedoelen we niet 60, 120 of zelfs 240 beelden per seconden, maar met een waanzinnige 10.000 beelden per seconde. Dit was nodig om de snelle werking van de camerasluiter vast te leggen.

De heren van 'The Slow Mo Guys' leggen van alles in slowmotion vast. Van explosies tot dingen die verbranden en van allerdaagse voorwerpen tot vloeistoffen. Met hun speciale camera's kunnen ze het vastleggen en in slowmotion afspelen, zodat we alles wat normaal gesproken te snel voor onze ogen gaat, alsnog kunnen bewonderen.

Dit keer hebben ze het binnenwerk van hun Canon EOS 7D gefilmd, om precies te achterhalen hoe de sluiter van een camera werkt. Voor ons is een sluitertijd van 1/30 in een oogwenk voorbij, laat staan een snelheid van 1/1000 of 1/4000, maar met hun speciale apparatuur kunnen ze het vastleggen en in slowmotion weer afspelen. Hierdoor krijg je een slowmotion blik op het binnenwerk van je spiegelreflexcamera. Hier op volgt gelijk een korte uitleg tussen 'Rolling shutters' en 'Global shutters'. Zo weer wat geleerd op de vrijdagmiddag!


Een stukje uit de video met het verschil in sluitertijden weergegeven.

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua