Haute Photographie Rotterdam 2023 - 8 t/m 12 februari

Redactie 437
De internationale fotografiebeurs Haute Photographie strijkt van 8 tot en met 12 februari 2023 neer in het Keilepand in Rotterdam. De 8e editie van Haute Photographie zal in de winter, tijdens Art Rotterdam, plaatsvinden. Het vijfdaagse evenement met meer dan 50 (inter)nationale fotografen is gecentreerd rond een groepstentoonstelling van 1250m2 en presenteert fotografie uit het verleden (vintage), het heden (hedendaags) en de toekomst (talenten).

De boutique fotografiebeurs zal een ontmoetingsplek zijn voor kunstenaars, curatoren, verzamelaars – beginnend en ervaren – en iedereen met een voorliefde voor fotografie. Er is fotografie in de breedste zin van het woord te aanschouwen; met fine art fotografie, nieuw werk van Neeltje de Vries en Gouden Kalf winnaar Kevin Osepa, en moderne installaties. Fotograaf en kunstenaar YANi staat met een speciale belevingskamer op de beurs: in de met fotografie ingerichte ruimte beweegt het geluid al lopend met je mee, een leuke manier om jong en oud kennis te laten maken met fotografie. Maarten Koch maakt unieke wet plate print van bezoekers.

Deze drie pijlers maken iedere editie van Haute Photographie uniek

Elke editie van Haute Photographie is uniek vanwege de drie pijlers die iedere keer weer een andere invulling geven aan het event.

Diversity of Photography (art, fashion, sports, street, vintage) staat dit jaar bijvoorbeeld in het teken van het nieuwe boek van Eric van den Elsen, celebrity fotografie van Albert Watson en een ode aan 115 jaar Feyenoord. Dit zijn slechts drie voorbeelden van het uitgebreide programma.

Voor de invulling van Restaurants & Books zal binnenkort een unieke culinaire samenwerking bekend worden gemaakt, en net als op eerdere edities zal er een boekenmarkt gecureerd worden door Artibooks.

WANDERLOST III - ©Alida van Gool

Nieuw upcoming Nederlands talent

De laatste pijler is Presenting New Talents. Naast veel bekende namen uit het vak, steunt Haute ook veelbelovend Nederlands talent via haar LAB-initiatief. Jaarlijks worden drie nieuwe talenten gekozen die worden gecoacht in het proces om de internationale fotografie markt te betreden. Dit jaar zijn dat Asha Swillens, Sam Warnaar en Alida van Gool. Zij krijgen de kans om hun werk te printen, in te lijsten en te presenteren op een eigen muur op de beurs. Alle drie de talenten hebben een relatie met Rotterdam; ze zijn er geboren, wonen of hebben gestudeerd in Rotterdam. Hun deelname aan Haute Photographie wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom & Daad.

©Asha Swillens

Belangrijke informatie en openingstijden

Locatie: Keilepland | Adres: Keilestraat 9, Rotterdam | www.haute-photographie.com

Openingstijden: 8 februari: Preview + VIP Opening op uitnodiging, 9 t/m 11 februari: 10.00-18.00, 12 februari: 10.00-17.00

Human Nature Drift Ashore, Ga'ash Israel, 2017 - ©Ruben van Schalm

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie