Handige tools voor avontuurfotografen

Handige tools voor avontuurfotografen

Robin Rhijnsburger 768
Ben jij wel eens met je camera de wildernis in gegaan? Of zou je dat wel eens willen doen? We hebben vier handige gadgets op een rijtje gezet die je zeker in je tas moet meenemen als je op avontuur gaat!

Zon tracking app

Wanneer je op locatie fotografeert, is het ook handig om de stand van de zon te weten. Hier heb je tegenwoordig handige (gratis) apps voor. Met zo’n app kun je rekening houden met de stand van de zon op bepaalde tijdstippen. Zo kun je precies zien hoe laat en waar de zon ondergaat of opkomt. In dit artikel geven we een tip voor zo'n app.

ND filters

Een ND-filter kun je vergelijken met een zonnebril: het laat minder licht door op je lens. Omdat je het licht niet altijd kunt controleren komt zo’n filter vaak van pas. Bovendien weegt het haast niks en neemt het weinig ruimte in beslag, dus het is makkelijk om mee te nemen.

Lees ook: Lange sluitertijden met ND Filters

Belichting

Je hoeft natuurlijk niet met tassen vol flitsers op pad te gaan, maar een simpele speedlight flitser kan altijd van pas komen. Kunstlicht toevoegen aan een natuurlijke omgeving kan soms bijzondere plaatjes opleveren.

Een gimbal

Voor alle videografen onder ons: neem een gimbal mee in combinatie met een actioncam zoals een GoPro. Een gimbal zorgt voor de perfecte balans en beeldstabilisatie. In onderstaand filmpje zie je hoe een gimbal werkt.