Gezinnen fotograferen: kledingkeuze

Gezinnen fotograferen: kledingkeuze

Fokelien Broekstra 655
Als fotograaf krijg je waarschijnlijk weleens de vraag: wat moet ik aan tijdens de fotoshoot? Wij hebben een aantal tips die jij een gezin mee kan geven in het maken van de juiste kledingkeus. Het belangrijkste is dat de personen zich op hun gemak voelen in de kleding die ze dragen.

Kleuren afstemmen

Wel kan het leuk zijn om de kleuren een beetje op elkaar af te stemmen. Leg de gezinsleden uit dat het leuk kan zijn op een basiskleur te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld de kleur blauw zijn. De een heeft een spijkerbroek aan, de ander een blauw shirt, weer een ander blauwe oordoppen en weer een ander heeft een staart in het haar met een blauw detail. Door een kleur terug te laten komen bij ieder gezinslid wordt het gezin echt één geheel.

Document met uitleg

Maak jij regelmatig gezinsfoto’s? Dan kan het leuk zijn om een soort opzetje te maken met een kort kledingadvies. Je kunt hierin een aantal voorbeeldfoto’s toevoegen met een korte omschrijving wat het laat zien. Leg uit dat het leuk kan zijn om een soort basiskleur te kiezen en verder gewoon aan te trekken wat je leuk vind en lekker vind zitten.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien