Geld lenen voor camera – Is dat verstandig?

Redactie digifoto Starter 168

Wil je een nieuwe camera, maar heb je niet genoeg spaargeld? Dan is geld lenen voor je camera een optie. Lees hier meer.

Geld lenen voor camera

Het aanschaffen van een nieuwe camera kan flink wat kosten, vooral als je op zoek bent naar een high-end model. De kosten voor een goede camera lopen al snel op tot duizenden euro's. Heb je niet genoeg spaargeld? Dan kan geld lenen een optie voor jou zijn, maar is dat wel verstandig? Lees in dit artikel alles wat je moet weten over geld lenen voor camera's.

Waarom geld lenen voor een camera?

Bij de aankoop van een camera krijg je vaak de optie om het bedrag in één keer of in termijnen te betalen. Gespreid betalen lijkt op het eerste gezicht aantrekkelijk, maar het is belangrijk om je bewust te zijn dat de rente hierop vaak hoog is. In sommige gevallen rekenen verkopers zelfs de wettelijk maximale rente van 14%. Het alternatief is om het bedrag in één keer te betalen en het te financieren met een persoonlijke lening. De rente voor een persoonlijke lening is namelijk veel lager en de voorwaarden zijn gunstig.

Voor- en nadelen van een persoonlijke lening voor een camera

Ga je je nieuwe camera financieren met een persoonlijke lening, dan is het belangrijk om de voor- en nadelen te kennen. Dit zorgt ervoor dat je een beslissing maakt die het beste past bij je financiële situatie. Hier zijn de voor- en nadelen:

Voordelen:

 

  • Je kunt meteen je camera aanschaffen, ook al heb je hier geen spaargeld voor achter de hand hebt.
  • Een persoonlijke lening heeft een vaste rente en looptijd, zo weet je precies wat je maandelijkse lasten zijn en wanneer je klaar bent met terugbetalen.
  • Veel verkopers werken samen met financiële instellingen, zodat je de kosten van een camera in termijnen kunt betalen. Hier betaal je vaak een hogere rente dan bij een persoonlijke lening.

Tip! Wil je een lening aanvragen? Vergelijk eerst verschillende leningen. Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite www.geld.nl blijkt dat je door te vergelijken gemiddeld 783 euro kunt besparen op je lening.

Nadelen:

 

  • Geld lenen kost geld. Je betaalt rente over het totale leenbedrag. Je camera financieren met een lening is altijd duurder dan betalen met spaargeld.
  • Als je het bedrag niet tijdig aflost, heeft dit mogelijk invloed op je kredietwaardigheid. Je krijgt dan een negatieve BKR-registratie, en dit kan ervoor zorgen dat het in de toekomst moeilijker wordt om geld te lenen. 
afbeelding van Bryan Oosenbrug

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie