Gebruik een cd voor kleurrijke macrofotografie

Redactie digifoto Starter 3090

Makkelijke huis, tuin en keuken trucjes gebruiken bij fotografie is misschien wel eens van de leukste dingen om te doen. Ook nu hebben we weer een simpel trucje gevonden om je foto's een creatieve boost te geven. Gebruik een cd voor regenboogreflecties in je foto.

 

Waar gebruik je de cd voor?

Het maakt niet uit wat je gaat fotograferen, alles wordt leuker met regenboogkleuren. In de video gebruikt de fotograaf een pluisje van een zijdeplantje. Hij legt het zijdepluisje op een glasplaatje. Het glas reflecteert het licht mooi vanaf de onderkant. Als vervanger van de zijdepluisjes kan je ook een paardenbloem gebruiken. Zodra je de pluizige bloemen nat maakt blijven de druppeltjes mooi zitten. Het natmaken van de zijdepluisjes of paardenbloem kan je het beste doen met een klein spuitje. In de video legt de fotograaf ook uit waarom hij niet werkt met een spray. De spray geeft te kleine druppels en maakt de pluisjes te nat. Hierdoor blijven de haren aan elkaar plakken.

Hoe gebruik je de cd?

Macrofotografie met dit soort pluisjes in combinatie van waterdruppels geeft al een mooi effect op zichzelf. Door gebruik te maken van een cd wordt dit effect alleen maar mooier. Houdt de cd op de achtergrond, nu werkt hij als het ware als een reflector. De cd reflecteert het licht van de flitser in verschillende kleuren over het beeld. Beweeg de cd tot je de gewenste beelden en kleuren hebt. Voor het beste resultaat kan je de camera op een statief zetten. Op deze manier kan je het makkelijkste foto's over elkaar plakken voor de ultieme foto.

Lees ook: Trend: waterdruppels fotograferen

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie