Digitale detox met analoge insta-camera

Fujifilm instax lanceert nieuwe SQ6

Christel  de Wolff 908
De Fujifilm instax SQ6 is een feit. Eerder kondigden we al aan dat hij er aan ging komen, maar nu is het echt zo ver.

Deze retro camera sluit naadloos aan op de vraag van een generatie die graag verhalen creëert met analoge foto's. De Fujifilm instax SQ6 heeft het allemaal, een creatief printformaat, drie flitsende kleurenfilters die je op de flitser kunt plaatsen, double exposure voor extra creatieve creaties en zelfs een selfie modus inclusief klein spiegeltje op de voorkant van de lens.

Fuijifilm nieuwe Instax SQ6 analoge camera filters voor flitser

TOKAYO

Na het enorme succes van de  instax mini 9 waarvan er alleen al in Nederland 150 000 werden verkocht, wil Fujifilm met de SQ6 op een makers-mentaliteit inspelen en een nieuwe doelgroep aanspreken, zegt Raymon Luijks van Fujifilm instax. Daarom is de lancering van deze bijzondere camera tevens de start van een samenwerking met Pepijn Lanen (Faberyayo) en zijn creatieve zielsverwant Steven van Lummel. Samen maakten zij een reisverslag van Japan met behulp van Fujifilm instax. Het eerste exemplaar van het boek 'Tokayo. The adventures of Steev and Yayo in Tokyo' werd gepresenteerd tijdens de officiële release van de SQ6.

Fuijifilm nieuwe Instax SQ6 analoge camera voor offline momenten

(Dis)connect me 

Trend researcher Hortense Koster (Trndmrkr) onderzocht in opdracht van Fujifilm instax waarom instant fotografie zo'n succes is onder millennials. De onderzoeker concludeerde daarop dat jong volwassenen zich hyperbewust zijn van de consequenties van onder andere social media verslaving. Er is zodoende een opkomende hang naar een 'digitale detox' en offline ervaringen.

Met de SQ6 zit je voor deze offline ervaringen helemaal goed. Je kunt er mee naar buiten om eindeloos te experimenteren. Op deze camera vindt je geen functie om je foto's te delen op social media. Met je telefoon een foto maken van je analoog gemaakte foto's kan natuurlijk wel.  

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel