Freerunnen in de ijzige kou

Freerunnen in de ijzige kou

Fokelien Broekstra 3475

Bij freerunnen gaat het er om dat je zo snel mogelijk van het ene punt naar het andere punt komt. Je gaat hierbij niet netjes over de stoep, De kunst is om in een zo recht mogelijke lijn naar je eindpunt te komen. Onderwerk komt de runner muurtjes, hekken of andere obstakels tegen waar hij gewoon overheen of onderdoor gaat. Deze freerunner kwam in actie met een temperatuur van -28 graden.

Samenwerking

Fotograaf David Robinson en freerunner Jason Paul gingen in de kou van China de uitdaging aan. In de ijsstad Harbin wilde ze een aantal spectaculaire foto’s maken. Het idee was door de twee op papier gezet en gepitcht bij Red Bull, in oktober kregen ze een go om aan de slag te gaan met de opdracht.

Apparatuur

Fotograaf David Robinson was goed voorbereid om de omstandigheden. Hij had twee verschillende Canon camera’s bij zich voor het geval één van de twee er mee op zou houden door de kou. Daarnaast nam hij een aantal extra lenzen mee waardoor hij op verschillende brandpuntafstanden foto’s kan blijven maken.

Video

In de video is te zien hoe de crew te werk ging bij de shoot. We kregen hierdoor een interessant kijkje achter de schermen. De fotograaf had opvallend genoeg maar vijf minuten per shot voordat de video crew zich wilde verplaatsen naar de volgende locatie.

 

Uiteraard laten we het eindresultaat ook niet onberoerd. Hieronder is het uiteindelijke filmpje te zien.

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien