Fouten in architectuurfotografie
Bij architectuurfotografie is het de kunst om de onderwerpen die je fotografeert altijd zo mooi mogelijk af te beelden. Een kleine fout kan al zorgen voor een heel ander beeld van het gebouw. In dit artikel worden de veelgemaakte fouten in architectuurfotografie besproken.
Geen filters gebruiken
Bij architectuurfotografie kan het gebruiken van een natuurlijk ogende filter zorgen voor net iets extra’s. Je kan de foto’s altijd achteraf nog bewerken maar het gebruiken van filters op het moment van fotograferen zelf zorgt er al snel voor dat je foto’s een professionele uitstraling krijgen.
Lees ook ons artikel over het aan de slag gaan met filters.
Midden op de dag fotograferen
De beste momenten om foto’s te maken van gebouwen zijn aan het begin en aan het einde van de dag. Het zonlicht zorgt ervoor dat het gebouw een warme uitstraling krijgt en dat de schaduwen zacht ogen. Zelfs ’s nachts kan je aan de slag met het beoefenen van architectuurfotografie. Als je een drukke stad fotografeert zijn de gebouwen ’s nachts namelijk mooi belicht door het licht van de kantoorpanden en de straatverlichting.
Mocht je meer willen weten over het fotograferen met zonlicht, lees dan hier ons artikel met tips.
Te veel nabewerkingen
Het is normaal om na het fotograferen nog even de foto’s bij te werken met behulp van Lightroom of Photoshop. Hier kan je veel mee experimenteren om door te krijgen hoe je het beste de foto’s kan na bewerken. Te veel nabewerkingen zorgen daarentegen ervoor dat de foto’s niet meer realistisch lijken.
Bij het beoefenen van architectuurfotografie is het praktisch om een aantal tips in het achterhoofd te houden maar het is ook belangrijk om te blijven proberen. Experimenteren zorgt voor betere resultaten.