Foto's delen zonder gedoe: Pinterest en Myalbum

Redactie 258
Ben je een beetje klaar met het gekrakeel op Facebook, Twitter en Instagram maar wil je toch foto's delen en inspiratie opdoen? Dan is er de mogelijkheid van het sociale medium voor de wat creatievere geest en positieve content: Pinterest. Hiervoor heb je een goede portfolio-site nodig, zoals Myalbum.

Sociale media vergelijken

Een tikkeltje ironisch: op het internet kun je al je potentiële aankopen vergelijken, zoals je stroomvoorziening, de supermarktaanbiedingen en verzekeringen, maar de media via welke deze reclames jou bereiken, wedijveren ook met elkaar om aandacht. Begon dit met Hyves en MySpace, twee sociale media die vaak vergeleken werden werden, nu kun je veel meer platformen vergelijken. Veel mensen gebruiken sociale media vooral om hun mening te geven of hun gevoelens te delen. Ben je daar klaar mee, maar wil je wel laten zien wat je maakt of doet om anderen te inspireren, dan is er Pinterest. Weinig tot geen tekst, veel beeld.

Linken naar jouw werk

Maar eerst moet je fotomateriaal een landingspagina hebben, want rechtstreeks foto's op Pinterest zetten kan niet. De vele plaatjes die je er ziet, verwijzen naar websites. Je fotografie op een gratis portfolio-site zetten is echter zo gedaan op Myalbum.com, dat de mogelijkheid biedt om foto's te delen op Pinterest. Beide accounts heb je zo aangemaakt. Hierbij geldt Myalbum als je wat meer droge, zakelijke pagina waar mensen (denk aan opdrachtgevers) je werk kunnen bekijken, en Pinterest als reclamebord dat andere geïnteresseerden die kant op stuurt.

Goede ideeën en gelijkgestemden

Op Pinterest wordt gewerkt met zogenaamde borden en pins. Het gaat er niet om de persoon, maar om content. Die varieert van lifehacks tot aan kunst die vervaardigd is uit afval. In jouw geval gaat het om fotografie. Je maakt borden aan waarop je je content kwijt kunt, en mensen die het leuk of interessant vinden drukken niet op een vind-ik-leuk-knop, maar zetten er een soort punaise (pin) op. Je hoeft niet met je giechel op je profiel te staan, het kan vrij anoniem allemaal. Pinterest onderscheidt zich door de vredige en creatieve sfeer die er heerst. Je leest er geen geklaag over politiek of persoonlijke sores, maar inspireert anderen terwijl je zelf ook urenlang rond kunt snuffelen naar goede ideeën en gelijkgestemden.

Aandacht

Interesse gekregen? Dan kun je het beste even dit blog lezen over hoe je aan de slag gaat. Het is wel een sociaal medium dat enige aandacht verdient - er wordt aangeraden om regelmatig te pinnen - maar je krijgt er ook veel voor terug. Om jouw fotografie te verspreiden en eventueel aan nieuwe opdrachtgevers te komen, is zowel Pinterest als Myalbum uitermate geschikt.

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie