De mooiste foto's maken in de regen doe je zo...

Fotograferen in de regen? 3 tips

Redactie 2628

Wij geven je 3 tips waarmee je de regen op de beste manier kan vastleggen.

Bescherm je gear tegen de regen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om jezelf en je gear te beschermen tegen vocht en regen. Bescherm jezelf tegen de kou en regen door middel van regenlaarzen, een paraplu en een regenjas. Voor je camera kan je een waterproof case aanschaffen en een lens hood om te zorgen dat er geen druppels op je lens komen.

Lees ook: tips om regen te fotograferen

Instellingen voor het fotograferen in de regen

Tijdens het fotograferen in de regen zal de sluitertijd voor het grootste deel de kwaliteit van je foto’s bepalen. Als je graag alle druppels specifiek wilt vastleggen kan je sluitertijd op heel kort zetten.

De moderne digitale camera’s zijn vaak voorzien van de ISO Sensitivity Auto Control functie. Of er nou miezer valt of een enorme regenbui: wanneer je alles wilt vastleggen is het handig om een ISO te hanteren van 1600 of hoger.

Qua brandpuntsafstand moet je op het moment zelf een beetje gaan experimenteren. Groter dan 50 mm is goed voor een verbeterde uitvergroting. Maak foto’s en vergelijk ze ter plekke om te bepalen wat jij wilt.

Achtergrond en belichting

Als het gaat om fotograferen in de regen heeft een donkere achtergrond de voorkeur. De achtergrond zorgt voor een gevoel in de foto waardoor de regen beter tot z’n recht komt. Qua licht kun je kunstmatig licht toevoegen vanaf de zijkant of de achterkant zodat er een schaduw valt op de druppels.

Lees ook: sportfotografie in de regen

Bij het fotograferen in de regen is het belangrijkste dat je gear goed is beschermd. Daarnaast moet je zelf ook droog en warm blijven. Verder is experimenteren noodzakelijk voor de beste foto’s.

 

Lees hier ook:

https://www.digifotostarter.nl/hoe-kan-een-fotocursus-mij-verder-helpen-bij-fotografie

https://www.digifotostarter.nl/uitgelicht-gear-en-gadgets-oa-canon-nikon-samyang-en-pentax

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie