Fotografeer onverwachte momenten tijdens de feestdagen

Fotografeer onverwachte momenten tijdens de feestdagen

Senta Bemelman 840
Tijdens de feestdagen zijn vooral het kerstdiner en oudejaarsavond geliefde fotografiemomenten. Maar maak als fotograaf juist foto’s wanneer niemand oplet!

Een onverwacht fotografiemoment kan een leuke, spontane foto opleveren. Probeer niet alleen tijdens de avondmaaltijd te fotograferen op kerstdagen, maar neem jouw camera ook mee naar de ontbijttafel.

Inzicht

Een goede foto op een onverwacht moment maken, vergt inzicht. Vraag je tijdens het fotograferen af wat je centraal wil laten staan in jouw compositie. Met welk doel fotografeer je en wat wil je laten zien? Dit kan bijvoorbeeld een leuk onderonsje zijn tussen opa en kleindochter. Of twee zussen die gezamenlijk het diner voorbereiden.

Het is interessant om een kijkje achter de schermen te geven. Niet alleen de feestelijkheden zelf in beeld brengen. Kijk goed om je heen en probeer interessante momenten te herkennen.

Omgeving

Fotografeer niet alleen familieleden of gasten, maar ook de omgeving. Meestal staat een prachtig versierde kerstboom in de kamer, of is de kersttafel mooi gedekt.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta