Fotograaf maakt de mooiste foto's op bevroren Baikal meer

Redactie digifoto Starter 775
Fotografe Kristina Makeeva combineert de prachtige Russische natuur met fashion. Dit doet ze op het Baikal meer in Rusland. Het meer is bijna het hele jaar bevroren en is met 1.642 meter het diepste meer van de wereld.

Sprookjes

Ze heeft het Baikal meer bezocht voor het maken van de foto's, die vallen in het genre 'magisch realisme'. Om op te vallen op het koude blauwe ijs gebruikt Makeeva poses kleur om haar modellen echt te laten opvallen. Ze zegt dat haar inspiratie voortkomt uit het opgroeien in de saaie buitenwijken van Moskou, waar ze vaak wilde ontsnappen. Wat ze wil bereiken met haar foto's is een sprookjes achtig gevoel. Dit omdat sprookjes vroeger veel voor haar betekende. Ze droomde weg uit haar saaie dorpje naar een prachtige sprookjes wereld.

baikal meer

Shortfilm op het Baikal meer

In een shortfilm van SmugMug verteld de fotografe over haar fotografie. Ze laat zien hoe ze te werk gaat met de modellen en de kleding. De kleding die ze kiest voor de shoots passen precies bij het koude Baikal meer. Stilstaan bij de compositie doet de fotografe niet meer. Zodra ze fotografeert gebeurd dat vanzelf. Makeeva fotografeert altijd met de gedachten dat ze de foto nog kan bewerken. De ene foto heeft ze in een keer goed genomen en de andere keer bewerkt ze meerdere foto's over elkaar voor het beste resultaat.

Het werk van Kristina Makeeva is te zien op haar Instagram en website. Daar is ook haar werk naast het Baikal meer te zien wat ook prachtig is. 

 

 

Lees ook: Tips voor betere urban portretten

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie