Fotograaf maakt camera obscura tent

Redactie 692

We hebben al vaker coole camera obscura projecten gedeeld en het lijkt erop dat er steeds meer volgen. Zo ook de verplaatsbare camera obscura tent van fotograaf Justin Lovett.

 

 

Na camera obscura projecten in wolkenkrabbers en klaslokalen is het nu de beurt aan een doodgewoon tentje. Midden in de Zuid-Koreaanse stad Seoul heeft fotograaf Justin Lovett een kleine donkere tent opgezet. Voor Justin Lovett is het niet de eerste keer dat hij een camera obscura maakt. Tijdens zijn studie deed hij het al en later met een groepje vrienden nog een keer.

Budget voor de camera obscura

Bij het maken van zijn camera obscura tent in Seoul heeft hij alles gefilmd. In de eerste video wordt uitgelegd hoe een camera obscura werkt en hoe de fotograaf aan zijn tent is gekomen. Justin Lovett had van te voren een budget van $ 600,- gerekend. Uiteindelijk heeft hij $ 525,- uitgegeven voor het maken van zijn camera obscura. De tent had de fotograaf al, alleen moest deze nog bedekt worden met donkere stof. Justin is, samen met twee anderen die meewerken aan het project, naar de markt gegaan waar ze het juiste stof hebben gevonden. Een kleermaker op de markt heeft het stof op maat gemaakt voor de tent.

Lees ook: Fotograaf legt Greta Thunberg op unieke manier vast

Omgedraaid beeld

In de tweede video laat Justin zien dat de camera obscura tent echt werkt. Ze hebben hun tent opgezet en gaan een voor een naar buiten om, zoals Justin het zelf zegt, als een gek rond te springen en te dansen. Het beeld wat naar binnenkomt projecteren ze op een wit doek dat is opgehangen in de tent. Als dit de eerste keer is dat je hoort van camera obscura, dan is het misschien lastig te begrijpen dat het beeld ondersteboven binnen komt. Bj het bewerken van de video hebben ze het beeld 180 graden gedraaid om het beste beeld te laten zien. 

Bekijk meer video's van Justin Lovett via zijn YouTube kanaal.

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie