Fotograaf bewerkt bruid zonder toestemming

Redactie digifoto Starter 1074
Andrew en Irene Leathwick uit Nieuw-Zeeland zijn niet blij met het resultaat van de foto's van hun bruiloft. Toen ze de foto's binnen kregen zagen ze vrijwel direct dat het uiterlijk van de bruid was bewerkt.

Bruid heftig bewerkt

Het stel uit Nieuw-Zeeland heeft $ 4.000,-  (ongeveer € 2.300,-) betaald voor hun droomfotograaf. De hele dag verliep precies zoals ze hadden gehoopt. De fotograaf, Mike Sheng, wist precies wat hij moest doen om het koppel op hun gemak te stellen. Toen het koppel de foto's na afloop ontving waren ze echter erg geschokt. Andrew was minimaal bewerkt terwijl Irene een totaal ander figuur had gekregen. Haar armen, gezicht, borsten en taille waren veel smaller gemaakt. Toen de bruid de foto's zag, zei ze tegen haar man 'De laatste keer dat ik zo slank was, was ik 10 jaar oud.'

Twee foto's bewerkt

De Leathwicks hebben nooit met Sheng gesproken over het bewerken van foto's. Toen ze aan hem vertelde dat ze niet blij waren, vertelde hij dat hij er niks meer aan kon doen. Het koppel vroeg hem of hij de originele bestanden kon sturen. Deze zou hij hebben verwijderd terwijl er in het contact stond dat ze deze wel zouden ontvangen. Hij zou ook geen tijd hebben gehad om de foto's terug naar het origineel te bewerken omdat hij te veel andere klanten had. Van de 60 foto's heeft hij er uiteindelijk 2 bewerkt om meer op het origineel te laten lijken.

Rechtszaak tegen Sheng

Mike Sheng heeft het pasgetrouwde stel geblokkeerd zodat ze geen contact konden leggen met hem. Ook haalde hij zijn website offline. Andrew en Irene willen een rechtszaak beginnen tegen Sheng om minstens hun geld terug te kunnen krijgen. Als ze deze rechtszaak winnen willen ze met het geld een nieuwe fotograaf inhuren om de foto's na te maken.

Lees ook: Bas Uijlings: uitmuntende bruidsfotograaf

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie