Fotograaf Banksy verklapt geheimen

Redactie 1407
We kunnen wel zeggen dat Banksy de bekendste graffiti artiest is. Zijn huisfotograaf Steve Lazarides heeft een boek uitgebracht waarin hij deelt hoe Bansky en hij te werk gaan.

De onbekende kunstenaar werkt al jaren samen met een vaste fotograaf, Steve Lazarides. Hij heeft het boekje letterlijk en figuurlijk open gedaan over de geheimen van de samenwerking met Banksy. Zo schrijft Lazarides over de trucjes die ze gebruikten waardoor ze nooit opgepakt werden en andere verhalen van achter de schermen.

Kunstzinnege klik

Steve Lazarides en Banksy ontmoetten elkaar in 1997 toen Lazarides voor een opdracht in Bristol, England zat. Het tweetal deelde een liefde voor graffiti, kunst en fotografie. Vanaf het eerste moment was er spraken van een klik. Lazarides werkte als fotograaf voor Banksy en later ook als zijn agent. Nu werken de twee al meer dan 11 jaar samen. Door de jaren heen zijn de kunstenaars beter geworden in het ontlopen van politie en voorkomen van problemen.

Politie

Zo vertelt Lazarides in zijn boek dat je met fluorescerende hesjes en verkeerspionnen een eind komt. Niemand verdenkt bouwvakkers van vandalisme dus ook de politie niet. Het dichtste bij een arrestatie dat Banksy en Lazarides zijn geweest, was toen transgender sekswerkers Banksy zijn werk zagen als homofobisch en ze de politie belden. Lazarides heeft ook wel eens als filmproducer gespeeld om Banksy een toestemmingspapier mee te laten nemen.

Identiteit Banksy blijft onbekend

Veel fans hopen een blik te kunnen vangen van wie Banksy echt is in het boek. Jammer voor de fans want zijn gezicht wordt in elke foto bedekt. 

Het boek van Lazarides is hier te bestellen. Naast het boek raden we je aan om een kijkje te nemen op de Instagram van Lazarides en van Banksy.

Lees ook: Fotografen delen geheimen via Instagram

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie