Fotofair 2021

Fotofair 2021 uitgelicht: masterclass sportfotografie door Huub Keulers

Redactie 197
Op Fotofair (3-4 juli 2021) kun je diverse masterclasses en workshops volgen van bekende Nederlandse en internationale fotografen. Zo leer je tijdens deze masterclass onder leiding van Huub Keulers over hoe je goede sportfoto’s maakt.

Fotofair 2021

In Eersel op Landgoed Duynenwater vindt op 3 en 4 juli 2021 Fotofair plaats, hét foto-evenement van de Benelux waarbij twee dagen lang educatieve workshops en masterclasses worden aangeboden. Macrofotografie, werken met Adobe Lightroom en het fotograferen van honden en paarden, alles is mogelijk. Zin om je te omgeven met nieuwe en uitdagende fotomomenten op Landgoed Duynenwater? Koop dan snel je tickets voor Fotofair 2021.

Masterclass sportfotografie

Onder leiding van Huub Keulers ga jij tijdens deze masterclass gedurende 120 minuten de fijne kneepjes van het fotograferen van sporters leren en ervaren. Deze masterclass wordt op zowel zaterdag 3 juli als zondag 4 juli 2021 gegeven. Meer weten over de workshop of je meteen inschrijven? Klik dan hier.

Klik hier om al het tot nu toe gepubliceerde nieuws over Fotofair 2021 te bekijken. 

Wat ga je leren?

Tijdens deze masterclass krijg je antwoord op de volgende vragen en leer je de volgende punten:

  • Wat maakt een goede sportfoto?
  • Welke camera instellingen kun je het beste gebruiken?
  • En welke focusmethoden horen hierbij?
  • Hoe maak je haarscherpe sportfoto’s of laat je juist beweging in je foto’s zien?
  • Meer spanning in je foto’s brengen door doordachte keuze standpunt en beeldcompositie.
  • Panning techniek met lange sluitertijden (meetrekken van je camera met de sporter).
  • De effecten van het gebruiken van een flitser tijdens sportfoto’s.

Na afloop van het theorie gedeelte van de masterclass zal je naar een andere plek op Fotofair terrein gaan waar een aantal Mountainbikers voor je aan het werk gaan. Na afloop is er een bespreking en ga je ervaringen uitwisselen.

Om mee te kunnen doen aan de masterclass zal je enige kennis moeten hebben van de effecten van sluitertijd, diafragma, ISO en het instellen daarvan op je camera. Je moet in het bezit zijn van een spiegelreflexcamera of systeem camera met een objectief van minimaal 200mm. Ben je in het bezit van een (zoom)lens met een bereik tussen 24 en 70 mm, dan kan je die ook meenemen. Daarnaast kan je ook flitser meenemen.

Over Huub Keulers

Huub Keulers is fotograaf/opleider en auteur van de educatieve fotografieboeken ‘Focus op Sportfotografie’, ‘Visie op fotografie’ en ‘Focus op Straatfotografie’. Huub heeft al 15 jaar ervaring in de internationale sportfotografiewereld en heeft daarmee sportevenementen als WK Tafeltennis, WK IJshockey, Wereldbeker BMX en Diamond League Atletiek kunnen vastleggen. De fotograaf heeft samen met zijn vrouw Lorette Janssen een fotografie-/webdesignbedrijf. Wil jij meer leren over Huub en tegelijkertijd je sportfoto’s nog beter maken? Klik dan hier om je in te schrijven voor de masterclass.

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie