Biermerk werkt samen met Kodak

Filmrolletjes ontwikkelen met bier

Christel  de Wolff 1411
Ja het kan. De Amerikaanse bierbrouwerij Dogfish Head ontwikkelde een bier genaamd SuperEIGHT, vernoemd naar Kodak's Super 8-filmformaat. En die naam is niet toevallig gekozen: je kunt het bier namelijk gebruiken om filmrolletjes in te ontwikkelen.

Het bier heeft een alcoholspercentage van 5,3% en is gemaakt met acht speciale ingredienten. Cactusvijg, mango, boysenbes, zwarte bes, framboos, vlierbes, kiwisap, een vleugje quinoa en Hawaiiaans zeezout komen samen in het bier van ambachtelijke brouwers Dogfish Head. Of het smaakt weten we niet, maar in 2018 was Dogfish'oprichter Sam Calagione aanwezig bij The Kodakery, de podcast van Kodak, om te praten over analoge processen in het digitale tijdperk. Tijdens het gesprek kwam ter sprake dat de verhoogde zuurtegraad in combinatie met vitamine C, bepaalde bieren in staat stelt om als ontwikkelaar voor fimrolletjes te werken. 

Filmrolletjes ontwikkelen met SuperEIGHT

De bierbrouwer ging meteen aan de slag. Dogfish Head ontwikkelde SuperEIGHT, vernoemd naar Kodak's Super 8-filmrolletjes. De eerste lichting werd naar de fotorolletjesfabrikant gestuurd en het bedrijf bevestigde dat met het bier succesvol filmrolletjes konden worden ontwikkeld. Het resultaat zie je in de video hieronder. 

Wil je weten hoe het precies werkt? Leer dan deze beschrijving uit je hoofd. Lettertjes te klein? Klik hier voor de grote versie. 

Meer over de samenwerking tussen Dogfish Head en Kodak vind je hier

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel