Surf Tribe expositie

Expositie Surf Tribe, Stephan Vanfleteren

Christel  de Wolff 1833
Nog tot en met 13 januari 2019 zal in de Kunsthal te Rotterdam de expositie Surf Tribe van Stephan Vanfleteren te zien zijn

In Surf Tribe legt de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren een cultuur bloot waarin het vooral gaat over een diep respect voor de oceaan. Vanfleteren kijkt voorbij de traditionele surfspots van Californië en Hawaï en gaat over de hele wereld op zoek naar mensen die leven op plekken waar de oceaan het land raakt. Hij legt de haast vloeibare gemeenschap vast die de natuur als meester heeft.

Stephan Vanfleteren fotografeerde 'levende legendes'

In ruim zeventig zwart-wit portretten laat de fotograaf de echte mensen achter de surfers zien, in al hun kracht en kwetsbaarheid. Surf Tribe toont jong talent, surficonen, wedstrijdsurfers, freesurfers en surfhippies waaronder Kelly Slater, Gerry Lopez, John John Florence, Laird Hamilton, Bethany Hamilton, Greg Noll, Stephanie Gilmore, Mick Fanning, Joel Parkinson, Mickey Munoz, Filipe Toledo en Tom Caroll. Van hen zie je geen actiefoto's op azuurblauwe golven, maar juist serene zwart-witportretten in Vanfleterens beklijvende stijl.

Surf Tribe van Stephan Vanfleteren is nog tot en met 13 januari 2019 te zien in Hal 1 van de Kunsthal te Rotterdam. Plan je bezoek hier.

Surf Tribe fotoboek

De foto's zijn ook gebundeld in een fotoboek uitgegeven bij uitgeverij HANNIBAL. Het boek is verkrijgbaar in het Nederlands en Engels. Adviesprijs: € 59,-.  Meer informatie.

Lees ook: Gek van fotoboeken? Dan is Surf Tribe van Stephan Vanfleteren een aanrader

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel