Nog tot 23 november!

Expo Borealis van Jeroen Toirkens

Christel de Wolff 606
Nog tot en met 23 november kun je de solotentoonstelling Borealis: Halfway van Jeroen Toirkens bekijken in Kahmann Gallery te Amsterdam.

Borealis is een samenwerkingsproject met journalist en schrijver Jelle Brandt Corstius. De expositie viert dat het duo halverwege hun slow-journalism project is.

Borealis fotoproject

In fotoproject Borealis leggen de fotograaf Jeroen Toirkens en schrijver Jelle Brandt Corstius de verhalen vast van de boreale bossen en hun bewoners. Het boreale woud is een cirkel van voornamelijk naaldbomen die zich uitstrekt over Noord-Europa, Azië en Noord-Amerika. Het duo ondernam verschillende reizen naar de boreale bossen, beginnend in 2016 en zullen dit voortzetten tot het einde van 2019.

Doel van project Borealis

Het uiteindelijke doel van de fotograaf en schrijver is om het bos in woorden en foto's te beschrijven, en tevens de filosofische betekenis van de bossen die ons omgeven te zoeken. Welk effect heeft het op mensen om jarenlang in een uitgestrekt bosgebied te leven? Van brandweerlieden in Siberië, die hun leven riskeren om de omvangrijke bossen te beschermen, tot houthakkers in Noorwegen en wetenschappers in Japan, iedereen wordt geraakt door deze zeeën van bomen. Borealis herinnert ons eraan dat we slechts een klein deel van hun lange geschiedenis zijn en dat hoewel ze van vitaal belang zijn voor ons bestaan, wij zelf verantwoordelijk zijn voor de gestage vernietiging van de boreale bossen.

Voor meer informatie en de openingstijden van Borealis Halfway, kijk je op de website van Kahmann Gallery.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel