Evenementfotografie: donkere kleding aan

Evenementfotografie: donkere kleding aan

Fokelien Broekstra 981
Is het jou weleens opgevallen dat mensen die op het podium werken allemaal donkere kleding aan hebben? Een zwarte broek met een zwart vest of T-shirt. Dit zou ook jouw dresscode moeten zijn. Hoe onopvallender je bent, hoe beter.

Evenementfotografie

Bij een evenement zijn heel veel mensen werkzaam op en rond het podium. Tel bij een festival eens hoeveel mensen je op het podium ziet lopen? Waarschijnlijk zullen dit er niet zoveel zijn. De werknemers hebben allemaal zwarte kleding aan en proberen zich langs de zwarte doeken zo onopvallend mogelijk te bewegen. Als jij als evenementfotograaf aanwezig bent, is dit ook voor jou een must! Jij wil immers niet de storende factor zijn.Foto: Mark de Vos

Donkere kleding

Veel fotografen kiezen ervoor om donkere fotografiekleding aan te trekken. Hierdoor kunnen ze zich ook in de coulissen begeven zonder op te vallen. Daarnaast ben je geen afleiding voor de artiest op het podium.  Zoals je misschien bij natuurkunde ooit hebt geleerd, kleuren weerkaatsen licht. Doe jij een wit shirt aan dan ben je dus extra opvallen omdat dit kleur ‘weerkaatst’. Zwart absorbeert licht, hierdoor blijf je dus, zelfs als er licht op jou zou schijnen, veel minder opvallend.

Pet op

Wil je het helemaal goed doen als je vanaf een podium fotografeert? Zet dan ook nog een zwarte pet op je hoofd. Hierdoor valt er een schaduw over je gezicht waardoor ook je huid een stuk minder op zal vallen.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien