Een model warm houden terwijl het koud is buiten

Een model warm houden terwijl het koud is buiten

Fokelien Broekstra 1301

Je model moet zorgen dat jij je gewenste foto’s kan maken. Stel je wil haar fotograferen in een bikini in de sneeuw of gewoon op een koude dag, dan moet je er toch voor zorgen dat ze op een of andere manier warm blijft tussen de verschillende shoots door. Daarom hebben wij wat handige tips samengesteld.

Slaapzak

Een warme jas kan je bovenlichaam goed warm houden, maar dit is vaak niet genoeg en niet tactisch om mee te nemen. Koop daarom een slaapzak. Een slaapzak kan je makkelijk om je model heen wikkelen en geeft vaak veel meer warmte. Een slaapzak is immers ontwikkeld om iemand warm te houden die in een rustsituatie is. Belangrijk is wel om ganzendonsslaapzak  te voorkomen, als dit nat wordt is het niet meer warm en is het effect weg.

Zet een tent op

Als je een model niet de hele shoot nodig hebt, maar ze moet wel op de set aanwezig blijven, dan kun je ook een tent voor haar opzetten. Dit kan een afgesloten partytent zijn, maar ook een campingtent. In de tent kun je het haar en make-up laten doen en het is een mooie plek om je model even uit de koude wind te kunnen zetten.

Staplaat

Ben je van plan om je model op een koude ondergrond te laten staan, op blote voeten of zomerse schoenen, dan is het handig om iets mee te nemen om op te staan. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een piepschuimen plaat mee te nemen of een ander warm opgevend plankje.

Zorg voor jezelf en voor je model

Zorg ervoor dat zowel jij als je model het warmhouden. Jij kan jezelf flink warm aankleden en wellicht een windschermpje opzetten om harde wind tegen te gaan. Maar je model heeft hier een stuk minder zeggenschap over. Ze moet misschien in een speciale outfit poseren met de kans om ziek te worden. Door goed voor haar te zorgen kun je dit voorkomen. Denk hier dus van te voren over na.

Hoe zorg jij ervoor dat je model warm blijft op een koude dag? 
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien