Earth Uprising - solotentoonstelling David Benjamin Sherry

Redactie digifoto Starter 418
Enari Gallery presenteert Earth Uprising, een solotentoonstelling van het werk van David Benjamin Sherry.

Earth Uprising in Enari Gallery te Amsterdam

De tentoonstelling doelt het Amerikaanse landschap uit te dagen en een nieuw leven in te blazen door de kijker onder te dompelen in een wereld van mystiek, abstractie en menselijke verbondenheid.

De expositie is te zien van 13 januari tot 18 februari in Enari Gallery te Amsterdam

De kunstenaar schrijft: “De dramatische grootte en kleurstelling van de foto geeft een extra ervaringslaag aan het werk, verwant aan mijn eigen ervaring met het reizen door deze spirituele plaatsen en het aanschouwen van dit natuurlijke spektakel. De kleur en de schaal zijn bedoeld om herkenning, begrip, betekenis en empathie voor deze kwetsbare en bedreigde landschappen te vergroten.”

Over David Benjamin Sherry

David Benjamin Sherry (1981, Stony Brook, NY) woont en werkt in Santa Fe, New Mexico. Hij behaalde een BFA aan de Rhode Island School of Design in 2003 en zijn MFA aan Yale University in 2007. Enkele hoogtepunten in zijn carrière zijn exposities in het Museum of Fine Arts in Boston MA, “Ansel Adams In Our Time” (2018), Saatchi Gallery, London UK, “Out of Focus: Photography” (2012), Sotheby’s New York City, “These Days” (2011), MoMA PS1, Long Island City, NY, “Greater New York 2010” (2010). Zijn werk bevindt zich in permanente collecties bij het Alfond Collection of Contemporary Arts, Cornell Fine Arts Museum; Charles Saatchi Collection, London; Hood Museum of Art; Los Angeles County Museum of Art; Marciano Art Foundation; The Nasher Museum of Art; RISD Museum; Walker Art Center; Wexner Center for the Arts; en het Whitney Museum of American Art.

In het licht van Sherry’s betrokkenheid voor het milieu ontving hij de Seal of Recognition van de Californische Staatssenaat voor zijn dynamische landschapswerk in de Nationale Parken van Californië. 
Zijn werk is gepubliceerd in verschillende gerenommeerde publicaties zoals The New York Times Magazine, Vogue, Bullet Magazine, The New Yorker Magazine, Wall Street Journal, Aesthetica Magazine, Foam, Time out New York, Time out London en Aperture Magazine.

Info: enari.gallery

Lees ook: Binnenkort te zien in Nederlands Fotomuseum: felgekleurde portretten van Sanja Marušić

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie