Drone omgebouwd tot Death Star

Drone omgebouwd tot Death Star

Redactie 2893
Drones zijn niet meer weg te slaan uit de winkels. Vroeger werden drones ingezet voor zakelijk gebruik, maar nu kunnen drones ook worden ingezet voor recreatief/particulier gebruik.

Bij verschillende consumentenelektronica bedrijven zoals MediaMarkt is het mogelijk om een drone te kopen.

De wetgeving

Op de website van Rijksoverheid staat het volgende:


‘’In verband met de veiligheid mag u niet overal vliegen met uw drone. Zo mag u niet in de buurt van een vliegveld vliegen. U mag ook niet hoger vliegen dan 120 meter boven grond of water. Op de kaart staat aangegeven welke gebieden voor drones verboden zijn.Naast de regels voor de plaats waar u vliegt, gelden er ook regels voor de omstandigheden waarin u vliegt. U mag bijvoorbeeld niet in het donker vliegen. Ook moet u de drone altijd kunnen zien''

Bovendien is het niet toegestaan om overal foto’s en filmopnames te maken in verband met de privacywetgeving. Naast de formele eisen zijn er ook talloze bedrijven/organisaties/creatievelingen die er niet bij de pakken neerzitten en drones gebruiken voor andere creatieve doeleinden. De mannen van Flitetest dachten precies hetzelfde en bouwden een drone om tot een echte Death Star uit Star Wars. Bekijk de video hieronder.

Niemand minder dan Casey Neistat besloot zelfs om met zijn drone te gaan snowboarden. Hoe dat ging kun je hieronder zien.

 

 

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie