Drie keer anders: opkomst van de maan in Los Angeles

EleniHoefsloot 3289
De Amerikaanse fotograaf Dan Marker-Moore maakte begin april verschillende foto's van de maansopkomst boven zijn woonplaats, Los Angeles. Met de foto's ging hij aan de slag. Het resultaat: een 'time-slice', een 'time-lapse' en een geanimeerd GIF'je.

Dan Marker-Moore schoot binnen een half uur meerdere foto's van de maansopgang. Zijn camera stond op een statief zodat de omgeving in elke foto gelijk is. Het enige dat beweegt is de maan: op elke foto staat deze een klein beetje hoger aan de hemel.

Time-slice

Voor zijn eerste project plakte hij verschillende delen van de foto's, 'slices', opelkaar, waardoor de maan elf keer te zien is in de uiteindelijke foto. De verschillende 'slices' zijn dus op verschillende tijden geschoten.

Time-lapse

Een time-lapse is een soort korte film gemaakt van foto's. Door alle foto' achter elkaar te plakken en snel af te spelen, ontstaat er een kort filmpje:

Moon Rise LA from Dan Marker-Moore on Vimeo.

Gif-animatie

Met een gif-animatie kun je bewegende plaatjes maken om op internet te zetten. Bij het maken van zo'n bestand kun je zelf kiezen hoe lang het duurt voor de volgende laag getoond wordt. Door aan te geven dat na de laatste laag de eerste weer herhaalt mag worden, lijkt het als of er geen einde bestaat.

Eerder maakte de fotograaf een fotoserie van ouderwetse telefooncellen in en rondom zijn woonplaats. De serie is hier te bekijken.

afbeelding van EleniHoefsloot

EleniHoefsloot | Redacteur bij Clipboard Publishing

Bekijk alle artikelen vanEleni