Doe inspiratie op uit deze zwart-wit foto's uit de lezersgallery

Redactie digifoto Starter 1546

Aan inspiratie kom je nooit te kort in de lezersgallery. Voor deze keer hebben we een selectie gemaakt van zwart-wit foto's uit de lezersgallery die jou gaan inspireren om zelf te gaan experimenteren met zwart-wit fotografie.

Peer Heesterbeek maakte deze foto van een station met een enkele reiziger. Omdat deze foto in het zwart-wit is gemaakt valt de warmte weg en wordt de leegte van het station extra benadrukt. 

De donkere wolken die deels de bergen overschaduwen zorgen voor een mooie contrast met het landschap. Mirjam Boerhoop - Oudenaarden heeft Lago d'Antorno in Italië prachtig kunnen vastleggen. 

Rudi Steenbruggen legde dit indrukwekkende beeld van de Stonehenge en verwoord het idee achter de foto: 'Een lange rij toeristen, geduldig wachtend om Stonehenge van dichtbij te kunnen bekijken. Massatoerisme klein gemaakt in verhouding tot het machtig monument, het monument klein gemaakt t.o.v. de machtige wolkenlucht (de machtige natuur). Voor mij de essentie van fotografie: anders naar dingen kijken.' 

Lex Schulte maakte deze foto met infrarood en heeft dit uiteindelijk omgezet naar zwart-wit. Het is een interessante foto aangezien het beeld lijkt te bewegen en wazig oogt maar ook voor je gevoel stilstaat.

Wil je jouw foto ook in de spotlight terugzien? 

Deel jouw mooiste foto's in onze gallery en wie weet zetten we jouw foto's dan ook in de spotlight!

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie